Internationale vrouwendag: Q&A met Eugénie

1705ZW-2-768×997

Elk jaar op 8 maart wordt Internationale Vrouwendag gevierd om de prestaties van vrouwen over de hele wereld te erkennen en gendergelijkheid te vieren. Het is een dag om stil te staan bij de strijd voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen. In deze blog zullen we spreken met een medewerkster, genaamd Eugenie, van Lampesenligne (de Franse versie van Directlampen). Ze heeft ons verteld over haar ervaringen met Internationale Vrouwendag, hoe ze bij het bedrijf is gekomen en welke tips ze heeft voor het creëren van de perfecte sfeerverlichting thuis.

Hieronder de vragen en antwoorden van Eugénie

Wat vind je zelf van een concept als internationale vrouwendag?

Vrouwendag is een goed idee om vrouwen te promoten op het werk, in het leven, als artiest, als ondernemer enz. Deze dag is voor mij belangrijk om het werk voor gelijkheid en respect te herdenken en om bepaalde maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen. Op het werk kan vrouwendag gebruikt worden om de positie van vrouwen in bedrijven, het gedane werk en andere zaken op te merken.

Hoe ben je bij Lampesenligne terechtgekomen? Hoe lang werkt u er al? En wat zijn precies uw taken?

Ik ben bij Lampesenligne gaan werken nadat een van mijn vriendinnen er stage had gelopen. Zij vertelde me over haar werk en hoe leuk de mensen zijn. Via haar heb ik contact opgenomen met de manager en op deze manier ben ik binnen gekomen. Ik denk dat het ongeveer 3 jaar geleden is. Nu zorg ik voor de klantenservice, alle relaties met professionals, het markeren van de website. Voorheen deed ik veel werk om de categorieën en producten goed te beschrijven. Het werk hier bevalt me erg goed!

Heb je een aantal tips voor de perfecte sfeerverlichting thuis?

Mensen kunnen zich niet voorstellen hoe belangrijk en uitdagend het is om alle lampen in huis te kiezen. Mijn advies is om u 3 vragen te stellen – Waar komt de lamp te staan? Hoe groot is deze ruimte? Heeft u een andere lichtbron? Dan weet u welk type lamp u zoekt. Het laatste en moeilijkste deel is het kiezen van de perfecte stijl en design van de lamp die bij de inrichting past

Wat zijn je favoriete lampen bij Lampesenligne?

Als het gaat om mijn favoriete lampen bij Lampesenligne, kan ik eerlijk gezegd geen keuze maken. Als medewerker van een verlichtingsbedrijf heb ik het gevoel dat ik bijna elke maand van lamp moet veranderen. Er zijn echter wel een paar lampen die ik echt leuk vind. Mijn absolute favoriet staat in mijn woonkamer en is de Bollique in het wit. Het is een stijlvolle lamp die echt goed past bij mijn interieur en ik krijg er altijd veel complimenten over. Hieronder zie je een afbeelding van mijn favoriete lamp.

Wij willen voor Eugenie bedanken voor haar tijd. En we willen jou bedanken voor het lezen! Laten we blijven streven naar gelijkheid en inclusiviteit op de werkplek voor vrouwen.