De kracht van Licht voor kinderen

2924GO-2-478×621

De voorjaarsvakantie is weer in zicht. Tijd voor de kinderen om even iets anders te doen dan naar school gaan of de sportclub of muziekles te bezoeken. Er kan ook even lekker helemaal niets gedaan worden. Maar hoe kan je kind zich fijn ontspannen na al die weken in de schoolbanken? Wij hebben eventueel een paar handige tips!

Buiten spelen voor frisse lucht en zonlicht

Nu het voorjaar wordt, is de kans groot dat de zon zich wat vaker laat zien. En als deze schijnt, kan het ook nog eens wat warmer worden. Ideaal dus voor kinderen om naar buiten te gaan en voor een frisse neus. Hierbij wordt bovendien geprofiteerd van de gunstige invloed van het licht, waardoor je kind zich lekker vrolijk gaat voelen. Is het niet zulk mooi weer buiten, dan kun je je kind natuurlijk altijd laten gamen of het favoriete spelletje op de smartphone laten spelen. Maar houd er wel rekening mee dat het blauwe scherm van de telefoon of van het computerscherm niet erg goed is. Te lang achter het scherm zitten kan onder andere hoofdpijn veroorzaken.

Lekker ontspannen tijdens de krokusvakantie

Als je op zoek bent naar een manier voor je kind om te ontspannen tijdens de vakantie, dan zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Een manier om tot rust te komen, is door in de kamer verlichting aan te brengen die een rustgevend effect heeft. Dit bereik je met een lamp met een zachte lichtsterkte, of een warme lichtkleur. Dit type licht is niet alleen rustgevend, het helpt tevens bij concentratieproblemen.

Welke lampen passen op de kinderkamer?

De lampen die je voor een kinderkamer kiest, stem je natuurlijk af op de leeftijd van je kind en de smaak. Bij Directlampen is er voor ieder type kind een lamp te krijgen. Denk aan een papieren hanglamp als centraal lichtpunt in de kamer. Of kijk voor een muurlampje bij het bed met een gekleurde lampenkap. Op het bureau zet je een tafellamp die niet alleen voldoende licht geeft tijdens het huiswerk maken, maar ook nog een zacht schijnsel geeft als er niet gewerkt hoef te worden. De effecten van het warme licht bereik je door in de lamp een lichtbron van warm wit licht te plaatsen. Eventueel sluit je er een dimmer op aan. Zo is er voor ieder moment het juiste licht. En kan je kind zich goed ontspannen in de voorjaarsvakantie.

Directlampen.nl wenst iedereen een fijne vakantie, geniet ervan!