Romantiek in de eetkamer

glazen-hanglamp-zwart-478×621

Op de 14e dag van februari is het weer zover, Valentijnsdag. De dag van de romantiek. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of andere romantische ideeën. Wij van Directlampen focussen ons natuurlijk grotendeels op verlichting, daarom gaan we in deze blog iets dieper in op de connectie tussen licht en Valentijnsdag. Ook hebben we nog een aantal leuke ideeën voor je klaarliggen om creatief bezig te gaan voor de meest romantische dag van het jaar.

Valentijnsdag, waar komt het vandaan?

Het is natuurlijk leuk, zo’n dag waarbij je elkaar als geliefde stel extra aandacht geeft. Maar waar komt het idee van Valentijnsdag precies vandaan? Dit hebben wij even voor je uitgezocht. Door de eeuwen heen zijn er verschillende verhalen ontstaan over waar Valentijnsdag nou precies vandaan komt. Volgens de meeste bronnen gaat de oorsprong terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en ook armen. De oorsprong van de datum zelf ligt waarschijnlijk bij Sint Valentijn. Een jonge Romein die werd gemarteld, maar weigerde om zijn christendom op te geven. Hij stierf op dezelfde dag als de huidige Valentijnsdag, 14 februari. De legende zegt dat hij vlak voor zijn dood een afscheidsbriefje voor zijn geliefde had achtergelaten. Hij ondertekende het briefje met ‘Van jouw Valentijn’. Hier zou ook de huidige traditie vandaan komen om kaarten te ondertekenen met dezelfde drie woorden.

Onze lampen en Valentijnsdag

‘’Liefde gaat door de maag’’, een gezegde die op deze dag natuurlijk extra van toepassing is. Op 14 februari is het nooit verkeerd om je geliefde te verrassen met een zelf gekookt diner. Naast het feit dat het eten natuurlijk in de smaak moet vallen, is de algemene sfeer in de eetkamer net zo belangrijk. En bij dat laatste kunnen wij jou goed helpen. Verlichting kan een grote rol spelen in het creëren van een romantische sfeer. Wij bieden verschillende lampen aan die te dimmen zijn om zo de sfeer in de eetkamer iets aan te passen. Een te felle lamp geeft niet de warmte die hoort bij Valentijnsdag. Wanneer je onze website bezoekt, kunt u bij het uitzoeken, de lampen filteren op dimbaarheid. Deze functie adviseren wij jou om voor net dat extra stukje romantiek te gaan.

Eigen romantische lamp samenstellen

Bij Directlampen bieden wij ook losse lampenvoeten, lampenkappen en uiteraard lichtbronnen aan. Met de losse producten kun je jouw eigen voorkeuren samenvoegen om zo tot jouw ideale (romantische) lamp te komen. Er zijn verschillende lampenkappen in allerlei kleuren en maten beschikbaar, ditzelfde geldt voor de lampenvoeten. Onder het kopje ‘’accessoires’’ vind je ons aanbod. Kijk gerust rond en stel je eigen lamp samen.

Hopelijk was deze blog nuttig voor jou! Neem ook eens een kijkje op onze socials om op de hoogte te blijven van onze acties en de nieuwste lampen.