Was het elke dag maar Valentijn…

Gezellig-tafelen-Valentijn

Volgende week is het weer zover: Valentijnsdag. Wat is er op die dag nou leuker dan romantisch tafelen? In deze blog delen we tips over hoe je het thuis ook sfeervol kan aankleden. Dit hoeft natuurlijk niet alleen op Valentijnsdag, maar pak het hele jaar door uit. Verras jouw Cupido met een sprankelende avond! ►

Vier de liefde

14 februari, is de datum die iedereen bekend in de oren klinkt. Dan is het namelijk Valentijnsdag, oftewel de dag van de liefde. We vieren niet alleen het feit dat de liefde bestaat, maar op deze dag biedt ook de mogelijkheid om je geheime lover bekend te maken. Stuur bijvoorbeeld een bosje rode rozen of een handgeschreven kaart! Je kan natuurlijk ook samen op avontuur gaan. Er zijn een tal van ideeën. Een knus avondje thuis is ook één van die mogelijkheden. Vier je geen Valentijnsdag? Verras je vlam dan op een andere dag met een gezellig etentje. Aan jou de keuze! Hoe maak je het sfeervol aan tafel? Wij delen onze tips!

Tip 1: Speelse figuurtjes, favoriete kleur of craft papier

Voor deze blog gingen Linda en ik op pad om een tafelkleed te scoren. Nou, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De keuze was beperkt en niet hetgeen wat we in gedachten hadden. Maar, wat ga je dan op tafel leggen? De oplossing lag voor onze neus: inpakpapier. Hoe tof is dat? Er zijn zoveel soorten inpakpapier! Kies er een met gezellige figuurtjes, een mooie kleur of ga voor craft papier en schrijf er een persoonlijk berichtje op. Wij kozen voor een liefdevol printje met hartjes. Leg hem op tafel als tafelloper et voilà het tafelen kan beginnen.

Tip 2: Klassiek vs. hippe stippen

De tafel kan je leuker dekken dan gedacht. Tover je mooiste borden tevoorschijn en combineer diverse borden met elkaar. Op de afbeelding kan je zien dat we gekozen hebben voor klassieke borden in combinatie met een hip gestipt kommetje. Wees creatief en durf te combineren met diverse printjes. Kies een mooie waterkan, zodat je niet alsmaar van tafel hoeft te gaan. En schenk tot slot het favoriete drankje van je vlam. (daarmee scoor je altijd!)

Tip 3: Alles kan én alles mag

Decoreer de tafel zoals jij wilt. Niets is te gek en alles mag! Wij kozen voor leuke patroontjes zoals hartjes, sterretjes en stipjes. Durf hiermee uit te pakken, want hierdoor wordt niet alleen de tafel gezelliger maar laat je ook een stukje persoonlijkheid achter. Ook passen kandelaars perfect binnen het sfeervol tafelen. Wij gaan voor een toffe aap en gouden eyecatchers. Hoe pak jij uit?

Tip 4: Versier de tafel

Te veel versiering bestaat niet. Zo gingen wij op pad voor ons Valentijnsdiner. Onze zoektocht naar hartjes snippers verliep niet makkelijk. Toch hebben we een goede aanwinst gevonden! Een confetti party popper met rode hartjes was de oplossing. Na het openknippen van het kanon, kwamen de romantische liefdeshartjes tevoorschijn. De tafelloper (van inpakpapier) is ongeveer een meter breed. Aan de zijkanten houd je daardoor ruimte over. Hoe leuk is het om op die stukken glitterende sterretjes te strooien of rode hartjes glimmertjes. De eettafel wordt binnen no-time nog feestelijker! Wees creatief!

Tip 5: Geheime kraskaart

Schrijf een mooie kaart aan je Cupido om het persoonlijker te maken. Kies een kaart die past bij jouw geliefde en laat hem achter op het bord van de ander. Met dit kleine grootse gebaar laat je jouw waardering aan jouw hartendief zien. Wij kozen voor een unieke kaart met hartjesvormen. Vervolgens lieten we een romantische spreuk achter en plakten we er een sticker op. Deze stickers zaten in het kaartenpakketje. Je geliefde krast de sticker weg om achter de geheime boodschap te komen. Met zo’n leuke verrassing heb je je Cupido zo ingepakt! Welk kaartje laat jij achter?

Tip 6: Betover de ruimte

Bij een romantisch diner denk je al gauw aan kaarsjes. Natuurlijk maken die het ook een stuk knusser en gezelliger, maar wat dacht je van lampen? Zoals de toffe lampen op de afbeelding. Je kan ze hier vinden. Wanneer je het licht aanzet of dimt, betovert het gelijk je ruimte. Het gaas laat Nina op een sfeervolle manier schitteren. Geen fan van zwart? Kies dan wit, grijs of goud. Welke is jouw favoriet?

Kortom, wanneer je deze tips toepast op Valentijnsdag weet je zeker dat je een geslaagd avondje krijgt. Versier de tafel op jouw manier, schrijf een lief kaartje en schenk het lievelingsdrankje van je vlam alvast in. Jouw avond (en die van je geheime liefde) kan dan zeker niet meer stuk!

Maak het etentje persoonlijk door de tafel te decoreren op jouw manier. Zo geef je een eigen twist aan het Valentijnsdiner. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Check dan woensdag, 14 februari, onze Facebook pagina en Instagram voor het Valentijnsfilmpje. Wie ga jij verrassen? Ps. Je kan natuurlijk ook alle andere 364 dagen een bijzonder persoon verrassen!