✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

Buitenverlichting

buitenlampen

Wie op zoek is naar buitenlampen kan verschillende drijfveren hebben. Een buitenlamp is natuurlijk onmisbaar als functionele verlichting rondom het huis, maar kan ook een belangrijke rol vervullen als sfeermaker in de tuin. Voor welke buitenlamp kies jij?

Showing 1-36 of 83 products

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Goed gekozen buitenlampen passen bij de uitstraling van de woning en de eventuele tuin. Of liever gezegd: met de keuze van de tuinverlichting kun je de gewenste sfeer in je tuin versterken. Het is dus belangrijk te bedenken voor welke look je gaat met de meubels, beplanting én de verlichting. Strak en modern, retro, maritiem, of klassiek en romantisch? Bij iedere stijl is passende buitenverlichting te vinden.

Buitenlamp kiezen op basis van stijl

In de robuuste zithoeken die je veel ziet in de buitenleefruimte, voeren steigerhouten meubels al een paar jaar de boventoon. Hierbij passen buitenlampen met een stoere en toch knusse uitstraling: rechte lijnen en eerlijke materialen. De verlichting moet eenvoudig zijn en beschutte sfeer scheppen. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen van geborsteld RVS of aluminium.

Een tuin met een maritieme of Scandinavische stijl vraagt om buitenverlichting uitgevoerd met kapjes van draadstaal en/of geverfd metaal en zichtbare 'peertjes'. Lampen in deze stijl zijn verkrijgbaar als wandlamp, staande lamp, tuinpaal of hanglamp.

Voor grotere tuinen kan het verstandig zijn om een lichtplan te maken, net zoals in de woonkamer. Ga je voor sfeervolle hoekjes of een goed verlicht geheel? Er is ook leuke buitenverlichting te koop voor aan het tuinhuisje, bijvoorbeeld een klassieke Franse stallamp.

Hanglampen zijn de nieuwe trend in de tuin. Je kunt ze ophangen aan de boom of pergola voor een gezellig tuinfeest tot in de kleine uurtjes. Maar dergelijke buitenverlichting kan ook structureel een plek krijgen boven de tuinbank, die daarmee wordt omgetoverd tot een intieme relaxplek voor warme zomeravonden.

Functionaliteit en materialen

Naast sfeer en uitstraling is ook de reden waarom de verlichting wordt aangeschaft belangrijk. Misschien is urenlang buiten zitten wel niet aan de orde en is het vooral belangrijk dat het zicht om de woning goed is. In dat geval zijn buitenlampen met een sensor een interessante optie. Bij deze lampen schakelt de verlichting aan zodra een bepaalde situatie optreedt. Er bestaan grofweg twee soorten: verlichting met een bewegingsmelder of buitenlampen met schemerschakelaar. Deze laatste schakelt, net als de straatverlichting, automatisch aan en uit als het gaat schemeren. Het is ook mogelijk om met één sensor alle buitenlampen in de tuin tegelijk te bedienen.

Buitenlampen met een bewegingsmelder zijn handig als bewoners regelmatig ´s nachts thuiskomen, maar vervult zeker ook een functie bij het afschrikken van insluipers en andere ongenode bezoekers. Een goed verlicht huis is beter beschermd tegen inbraak, en het is zeker niet nodig om de verlichting dan continu te laten branden.

Materiaalkeuze bepaalt ook in belangrijke mate de prijs. Kunststof buitenlampen hebben een ander prijskaartje dan armaturen vervaardigd van roestvrij staal of bijvoorbeeld brons.

Binnenlampen of buitenlampen?

Het onderscheid tussen de binnen- en buitenruimte vervaagt de laatste jaren in de zomer steeds meer. Zo zijn er meubelen die zowel voor buiten als voor binnen geschikt zijn. Ook de fabrikanten van verlichting spelen in op deze trend. Maar let altijd op dat zeer duidelijk vermeld wordt dat de lamp OOK voor gebruik buiten geschikt is. Dit vereist onder andere een andere stekker en beter geïsoleerde snoeren. Het is dan ook veiliger om buitenverlichting aan te schaffen via een gespecialiseerde webshop. Zo weet je zeker dat de lamp die mooi past bij jou tuin ook een veilige oplossing is. Wij helpen je graag op weg.

In de webshop vind je buitenverlichting voor iedere situatie. Gunstig geprijsde buitenlampen voor naast de voordeur tot meer exclusieve modellen waarmee je echt een statement kunt maken. Kijk rustig rond en bedenk goed aan welke eisen de buitenlamp moet voldoen.