✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd
Sale

De mooiste merken..

Naast kleuren, vormen, stoffen en materialen die je voor je interieur gebruikt, is verlichting van cruciaal belang om sfeer te creëren. En het gaat nog een stuk verder: elke ruimte vraagt om een unieke aanpak als het om verlichting gaat. Er is een enorm aanbod aan verlichting, en dit in elke stijl. Er bestaat helder en gedempt licht, met of zonder dimmers. Daarnaast heb je keuze tussen plafondlampen (luchters, plafonnières of spots), staanlampen, tafellampen en wandlampen. De kunst is om in elke kamer de perfecte verlichting aan te brengen. Zo kom je overal in je huis tot een aangename sfeer.

Per kamer een andere sfeer

In de badkamer kies je voor gedempt en warm licht voor als je lekker wil relaxen. Daarnaast heb je ook helder licht nodig bij het aankleden of bij het scheren. Voorzie beide soorten licht in de badkamer.


In de eetkamer voorzie je boven de eettafel een centraal lichtpunt door middel van een grote hanglamp. Of kies voor verschillende kleinere hanglampen op een rij. Om donkere hoeken te verlichten of bepaalde objecten in de kijker te plaatsen, gebruik je staanlampen, tafellampen, spots of wandlampen.


De halverlichting verwelkomt in eerste instantie je gasten. Daarom kies je hier voor gezellig en gedempt licht. Als je hal ook dient voor het omkleden als je binnen of buiten gaat, kies dan voor helder licht aan de kapstok. De hal is ook een doorgangsplaats. Eventueel kun je hier werken met sensoren die het licht enkel laten schijnen als er beweging is.


Je kantoorverlichting dient vooral om voldoende licht te brengen op je werkblad. Hiervoor is een bureaulamp die het licht gericht naar beneden laat schijnen ideaal. Maar je kantoor is meer dan dat. Je ontvangt er klanten of overlegt er met medewerkers. Zorg daarom voor een aangename sfeer door bijvoorbeeld een of meerdere plafondlampen, aangevuld met een staanlamp of wandlampen.


Als keukenverlichting heb je helder licht nodig boven het aanrecht. Als je in de keuken eet, kies dan voor een hanglamp boven de tafel. Aan de keukenkasten kun je weggewerkte stroken LED lampen voorzien die een gedempt licht verspreiden.


Voor de slaapkamer verlichting zorg je, net als in de badkamer, zowel voor helder licht als voor gedempt licht. Het heldere licht komt ter hoogte van de kleerkast. Verder voorzie je een centraal lichtpunt boven het bed. Of je verdeelt de verlichting over de ruimte door middel van staanlampen en wandlampen.


De verlichting in de woonkamer is van groot belang. Je brengt er heel wat uren in door. In de woonkamer wordt meestal een centrale lichtbron voorzien boven de salontafel. Daarnaast vul je aan met wandlampen, staanlampen en tafellampen. Door te combineren creëer je sfeer.

Overdacht combineren

Vooraleer je je keuze maakt, overschouw je rustig de kamer. Beeld je in: welke verlichting wil je waar? Overleg ook met je gezinsleden. In functie daarvan kies je de gepaste verlichting. Combineren is hierbij de boodschap!