kinderkamer-verlichting
kinderkamer-mobiel-Nederland

Kinderlampen

Kinderlampen zijn er in diverse kleuren en vormen. Dit is wel zo fijn, want elke kinderkamer is weer anders. Het leuke aan een kinderlamp is dat ze mogen opvallen of bijdragen aan een thema in de kinderkamer. Natuurlijk zijn er ook rustige kinderlampen te verkrijgen. Van welke lamp is jouw kind fan?

Kinderlamp-schaap-wit

De ene kinderkamer heeft een piratenthema en de ander een prinsessenthema. Het vinden van een bijpassende kinderlamp kan daarom soms lastig zijn. Maar waar let je nou op bij het aanschaffen van een kinderlamp? Welke soorten kinderlampen zijn er?

Natuurlijk heb je verschillende soorten kinderlampen, denk aan: hanglampen, muurlampen, bedlampjes en vloerlampen. Tegenwoordig kan je het zo gek niet verzinnen of er is een bijpassend model beschikbaar. Welke kinderlamp gebruik jij in de kamer van je kleintje?

Kinderhanglamp plafondlamp

Een hanglamp is een praktisch object. In een kleine babykamer is het handig om de kamer voldoende te verlichten. Het is vaak de eerste lamp die aan gaat en het licht verspreidt over de ruimte. Een echte musthave dus voor je kinderkamer. Evenals een plafondlamp. Mocht je niet de ruimte hebben om een hanglamp op te hangen, is het aan te raden om een plafondlamp te gebruiken. Een hanglamp of plafondlamp behoort tot de basisverlichting van de slaapkamer.

roze hanglamp kinder

Kinderwandlamp

Muurlampen zijn er in veel stijlen. Van een piratenschip tot aan een schattig schapenlampje. Een groot voordeel van de wandlamp is dat ze weinig ruimte innemen. Hang een wandlamp naast het bedje, zodat je je kleintje altijd in bed ziet liggen.

Vloerlamp kinderkamer

Vloerlampen zijn een sfeervolle aanvulling op de verlichting in de kinderkamer. Natuurlijk is het praktisch om te beginnen met een speelse plafondlamp of hanglamp. Daarnaast kan een vloerlamp handig zijn naast de schommelstoel waarin je samen met je kindje kan schommelen. Zo heb je het sfeervolle licht op de juiste plaats. Let wel op: ga voor een stabiele vloerlamp met zacht licht.

Bedlampjes

Met een schattig tafellampje zet je de toon van de kamer. Daarnaast zijn ze ook handig als oriëntatielamp. Het zorgt voor knus licht voor het slapen gaan en het is handig als jullie ‘s avonds nog samen een boekje lezen.

Combineer kinderlampen

Om de slaapkamer van je kindje extra sfeer mee te geven is het leuk om diverse moderne kinderlampen of industriële kinderlampen te combineren. Hang bij het wiegje bijvoorbeeld de kinderwandlamp en op het centrale punt een kinderhanglamp. Aanvullend daarop is de vloerlamp naast de schommelstoel. Zo wordt de kamer gelijk opgefleurd en is de verlichting in harmonie met elkaar.

Trends kinderkamer

Vrolijke kinderkamers zullen altijd ontzettend populair blijven. Door te gaan voor opvallende kleuren en fleurige prints heb je een warme en sfeervolle slaapkamer. Ook zie je tegenwoordig veel de Scandinavische trend overvloeien in de kinderkamer. Met rustige pasteltinten (mintgroen en zachtroze), zwart en wit creëer je binnen no-time een Scandinavische look. Ook het gebruik van natuurlijke materialen passen perfect in het plaatje. Gebruik in de Scandinavische babykamer dan ook pastelkleurige verlichting, witte of zwarte lampen. Kortom, niet alleen de speelse kinderlampen zijn dus geschikt voor de kinderkamer, maar ook de volwassen lampen. Denk ook aan de industriële lamp, zo creëer je een stoere kamer met een volwassen tintje. Welk thema heeft de slaapkamer van jouw kleintje?

kinderlamp-auto-blauw

Mooie lampen voor je kinderkamer

Voor het plafond van je kinderkamer kun je denken aan een mooie lamp dat een helder, maar ook zacht licht verspreidt. Je kind zal extra van een plafondlamp genieten als daar leuke en vriendelijke voorwerpen aan hangen. Denk bijvoorbeeld eens aan vliegtuigjes of fraai gekleurde vlinders. Omdat je kind daar zeker veel naar zal kijken, moet het licht van plafond wel door een diffusor getemperd worden. Aan de muur van de kinderkamer kun je gezellige wandlampen hangen. Veel leveranciers maken lampen in diverse thema's, die vaak erg goed passen in het thema van je kinderkamer. Als je jouw kind verschoont op een commode, is het voor jou wel zo praktisch als je daar een wandlamp plaatst met een arm die je kunt richten. Zo heb jij altijd voldoende werklicht