Moderne booglampen

Moderne booglampen zijn al heel wat jaren geliefd. In de jaren '70 waren ze dé lamp bij uitstek. Dat ze het al die jaren nog altijd goed doen, bewijst dat ze zeer praktisch, mooi en zeer populair zijn.


Booglampen in een moderne versie

Ieder jaar komen er nieuwe ontwerpen van booglampen op de markt. Moderne booglampen ogen elegant en zijn stijlvol afgewerkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een lampenkap in doorzichtige of ondoorzichtige stof. Beide geven een ander soort licht. Er is keuze tussen verstelbare poten, dimbare lampen, stalen of zwarte poten en ga zo maar door. Ze zijn bovendien geschikt voor de laatste soorten lichtbronnen, zodat je energiezuinig kunt verlichten.

Het succes van booglampen

Een booglamp neemt weinig plaats in en verlicht toch een groot oppervlak. Je kunt ze draaien hoe je wilt en sommige zijn in de hoogte verstelbaar. Het grote voordeel is dat je ze kunt plaatsen in om het even welke kamer. Als je op een bepaald moment je interieur wil herinrichten, gaat je booglamp gewoon met je nieuwe wooninrichting mee.

Booglampen zijn overal inzetbaar

Een booglamp is voor allerlei toepassingen geschikt. De meest bekende is natuurlijk boven de salontafel. Maar ook boven je knusse leeshoekje komt ze goed van pas. Is je slaapkamer ruim genoeg? Dan kun je overwegen om twee booglampen te installeren in plaats van lampjes op je nachtkastje. Net doordat ze in de hoogte verplaatsbaar en dimbaar zijn, kun je de sfeer creëren die jij wilt.

Moderne booglampen zijn makkelijk te combineren

Het is een cliché dat moderne lampen bij een modern interieur passen. Maar er bestaan ook stoere modellen die uitstekend bij een landelijke woning of in een loft passen. De kleuren zijn makkelijk te combineren met andere accessoires en andere verlichting. Als je voor een moderne booglamp kiest, stem ze dan af op je bestaande verlichting. Kies bijvoorbeeld voor het zelfde materiaal van lampenkap en kies voor de poot hetzelfde materiaal als je armaturen van je andere verlichting. Kies voor accessoires zoals kaders, bijzettafeltjes, vazen en schotels een gelijkaardige stijl. Het zijn soms de kleine details die het doen, maar zo creëer je een stijlvolle en vooral sfeervolle omgeving.

Gebruik je intuïtie

Je woning inrichten en daarbij de juiste keuze van verlichting maken, is vooral een kwestie van intuïtie. Moderne booglampen bestaan in heel wat uitvoeringen. Aan jou de keuze om de perfecte lamp voor je huis te vinden! Welke sfeer wil je creëren, welke look heeft je huis nu en hoe wil jij je verlichting hierin verwerken? Mag je moderne booglamp opvallen of moet ze juist discreet zijn? Het zijn heel wat vragen, maar met de juiste keuze maak jij van je huis een prettige omgeving!