A welcome heart: Heart Wood

Draadlamp-met-heart-wood

Afgelopen week is de kleur van 2018 bekend gemaakt, namelijk: Heart Wood. In de hectiek en onvoorspelbaarheid van ons leven, wil je je terugtrekken in een warm en veilig thuishaven. Met deze kleur maak je van je huis een thuis. De kleur staat voor de warmte en houvast die we verlangen in tijden van verandering. Wat vind jij van Heart Wood?

Waarom Heart wood?

Al tijden lang is Lidewij Edelkoort dè goeroe op het gebied van trends. Met haar kijk op de toekomst worden veel trends vastgesteld. De trends worden namelijk bepaald door alle invloeden van buitenaf. De toekomst wordt steeds onvoorspelbaarder. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van technologie, robotica en ook de economie speelt een belangrijke rol in haar visie. Deze onvoorspelbare ontwikkelingen hebben een enorme invloed op de mens. Mensen zonderen zich steeds vaker af, maar hebben vooral belang bij een veilig thuishaven. Die beschermde en veilige plek is je thuis. Het huis is voor ons de plek om tot rust te komen, om ons af te sluiten van de buitenwereld en om een warme omgeving te hebben. Door op de pauze knop te kunnen drukken is onze behoefte groot om ons op te laden. Want zeg nou zelf, we hebben naast de hectiek in het leven balans, stilte en comfort nodig. We verlangen naar die ene plek waarin we ons kunnen terugtrekken en waar we kunnen ontspannen. Met de kleur van het jaar, Heart Wood, kunnen we deze fantasie werkelijkheid laten worden. Het is een tint die geinspireerd is op de warmte van hout en brengt het aaibare gevoel van zacht leer over. De verfijnde en volwassen roze tint is toepasbaar in ieder interieur en woonstijl. Met de kleur Heart Wood zorg je voor a welcome home.

Hoe combineer je de kleur van 2018?

Heart Wood kan gecombineerd worden op allerlei manieren, waardoor je diverse stemmingen in het leven roept. De kersverse tint is flexibel en laat zich beïnvloeden door licht van buitenaf. Zo krijgt de kleur in elk huis een ander gezicht. De experts van Flexa hebben drie verschillende paletten bedacht, zodat de kleur tot zijn recht komt in elke woonstijl. Combineer je Heart Wood met de grijstinten, bloskleuren en warm hout? Dan geeft dat een fijn en beschermd gevoel, tevens zorgt de rozegrijze kleur voor een helend effect en biedt hij je de veilige thuishaven waarnaar je verlangt. De omschrijving van deze stijl wordt ook wel ‘’The comforting home’’ genoemd. Gaat je voorkeur uit naar een stoere en verfijnde touch? Dan kan je werken met blauwe kleuren en groene tinten voor een harmonieus geheel. De mix aan kleuren zorgen voor een heldere kijk op het leven, laat je doen genieten en dankzij de vriendelijke groentinten ondersteun je de behoefte aan verbinden, oftewel ‘’The inviting home’’. Het derde palet is ontworpen met groene en (oker)gele kleurtonen. Deze tinten in combinatie met Heart Wood laten het roze exploderen en opleven. Met dit palet creëer je een huis waarin je vrienden uitnodigt, een lanceerplek voor nieuwe ideeën en behoudt je een goed en energieke vibe. Deze mix aan kleuren worden ook omschreven als ‘’The playful home’’.

Welke bijpassende woontrends zien we nog meer in 2018?

Als het gaat om metaalsoorten zien we in 2018 veel donker staal, goud, brons en messing terugkomen. Denk daarbij ook aan de geoxideerde varianten. Naast de metalen materialen zien we ook veel natuurlijke materialen terugkomen. Denk aan marmer, donker teak, eiken en rotan. Niet alleen in meubilair of accessoires, maar ook in verlichting. In 2018 draait het namelijk om degelijke en natuurlijke materialen. Naast het harmonieuze effect in huis halen, blijft de trend color blocking doorgaan. Het speelse en vrolijke effect wat je hiermee creëert zorgt voor contrast. Color blocken hoeft niet met felle kleuren, gebruik diverse tinten uit de zelfde kleurtoon om dit effect te bereiken. Naast het glas in 2017 zien we vanaf 2018 ook vele soorten hout in huis. Combineer verschillende soorten met elkaar voor een warm tintje. En wat dacht je van de kleur zwart? Bruin wordt het nieuwe zwart, aldus Lidewij Edelkoort.

WIN: DIT GAVE BUREAULAMPJE

Ja, je leest het goed. Er valt een lamp bij ons te winnen. En… dat is niet zomaar een lamp. Het is namelijk de Lina! Een toffe tafellamp. De winactie is al gedeeld via Instagram. Maandag wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram. Waar wacht je nog op? Lees de blog om te lezen hoe je mee kunt doen aan de winactie.

Winactie

Lina is de lamp waar de winactie om draait. Deze tafellamp is beschikbaar in een witte en zwarte kleur. Nu was aan ons de taak om te achterhalen welke van de 2 de favoriet is. We hebben onze Instagram volgers laten stemmen via een poll. De Lima in de zwarte kleur heeft ruimschoots gewonnen. 73% van onze Instagram volgers stemde voor zwart, de overige 27% stemde voor wit. De keuze was dus snel gemaakt. Nu vraag je jezelf vast en zeker af hoe je mee kunt doen aan de winactie. Nou dat is heel makkelijk. Volg ons op Instagram! Ga naar de post waarin de winactie vermeld is. Like het bericht en laat weten waar jij dit gave lampje neer zou zetten. Zorg er dan wel voor dat je maandag op ons Instagram account kijkt, want dan wordt de winnaar bekend gemaakt op een unieke manier. En… wie weet staat Lina straks in jouw huis te schitteren!

Gave tafellamp

Als ik Lina in 3 woorden moet omschrijven, zou ik zeggen: stoer, een ware eyecatcher en uniek. Stoer om zijn mat zwarte kleur. Een ware eyecatcher door de combinatie van de driepoot en de kap die zorgt voor een sfeervolle lichtspreiding. Uniek, omdat de lamp een design heeft die je niet vaak ziet. Van de studeerkamer tot de woonkamer, deze tafellamp past werkelijk overal. En wat helemaal handig is, is dat de lamp eenvoudig te combineren is met de overige items binnen het interieur. Het driepootje zorgt voor een Scandinavische look! De hoogte van de lamp is 43 centimeter. Dit betekent dat je hem gemakkelijk op je bureau kunt plaatsen. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook als nachtlampje inzetten of als lampje naast de televisie. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Hoe te combineren?

Door de mat zwarte kleur is deze lamp gemakkelijk te combineren in diverse interieurstijlen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan industrieel, Scandinavisch en landelijk. Bij een industriële setting kun je denken aan een gaaf metalen bijzettafeltje waarop Lina staat te schitteren. Zet er een stoer tijdschriftenrek naast met tijdschriften erin. Om het helemaal af te maken zet je er een zwarte draadstoel naast en leg je daar een schapenvachtje op. Zo kom je de zondagmiddag wel door!

Bij een Scandinavische setting met een stoere touch kun je er ook voor kiezen om Lina in de witte kleur te kopen (mocht je de winactie niet winnen). Plaats Lina dan op een houtachtig bureau. Schaf een witte kruk aan. Werken of studeren wordt op deze manier een stuk leuker. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Lina in de zwarte kleur op het bureau te plaatsen. Op deze manier valt de lamp nog meer op, waardoor het een eyecatcher is binnen jouw interieur! Ook kan Lina geplaatst worden binnen een vintage interieur. Kies voor een oud houten dressoir in een donkere kleur. Plaats Lina op dit dressoir! Laat bepaalde vintage accessoires door Lina in de spotlight staan! Eén ding is zeker: Lina maakt het sowieso een stuk gezelliger in huis!

Ben je helemaal verkocht nu? Doe dan zeker weten mee aan de winactie! Hierboven lees je hoe je mee kunt doen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een berichtje achterlaten onder deze blog. Win je niet aanstaande maandag? Wees niet getreurd! Lina is ook te vinden op onze website!