Ben jij al klaar voor de wintertijd?

Wintertijd-in-huis-gezellig-maken

De zomertijd maakt weer plaats voor de wintertijd. Zaterdagnacht op zondag wordt de klok weer een uur teruggezet. Heerlijk een uurtje langer uitslapen! Wel even aanpassen, want het wordt ook weer eerder donker. Dat valt pas echt op als je huis niet goed verlicht is. Is jouw verlichting al winterproof?

De eettafellamp brengt warmte in huis

Je hebt lekker gekookt en zit gezellig met vrienden aan tafel. Maar wat ligt er nou op je bord? Dat is typisch iets dat je tegenkomt met de wintertijd. Je hebt namelijk goed licht nodig boven de eettafel. Dat kunnen hanglampen zijn, maar ook een booglamp is een optie. Tip: zorg voor een externe dimmer en een dimbare lichtbron om je hanglamp te dimmen. Zo kan je de eettafellamp tevens gebruiken als echte sfeermaker.

Goed licht voor je ochtendkrantje

Wist je dat je sneller vermoeide ogen krijgt bij het lezen met slecht licht? Dus bij dat dagelijkse ochtendkrantje is een goede leeslamp wel zo fijn. Je ogen worden minder snel vermoeid en het lezen gaat je makkelijker af! Want ja, ook in de ochtend kan het nog erg donker zijn.

Knusse wintertuin

Vervelend om in het donker thuis te komen! Een goed verlicht huis heeft een fijne en gezellige uitstraling. Dat schrikt tevens de inbrekers af. Een buitenlamp naast je voordeur is niet alleen nuttig, maar geeft de entree gelijk allure!

Wist je dat de hoeveelheid licht ook invloed heeft op je humeur en energie? Speel daarom op de juiste manier met licht. Zowel in het huis als buitenshuis. Hoe maak jij je huis wintertijdproof?