Led verlichting heeft de toekomst

LED-verlichting-is-de-toekomst

De LED verlichting neemt langzamerhand de plek in van het ”gewone peertje”. Voor bijna elke lamp is er wel een LED lichtbron te krijgen. Sommige lampen zijn al zelfs voorzien van een LED module. LED verlichting kent veel voordelen. Maar wat zijn nou precies de pluspunten van deze verlichting?

Wees zuinig op je stroom

Een LED lichtbron verbruikt 80% minder energie dan de reguliere gloeilamp. Een behoorlijke besparing op de energierekening. Het is een kleine investering in de aanschaf, maar uiteindelijk is het wel een stuk voordeliger! Een LED lamp is namelijk tien keer zuiniger, dan een halogeen lichtbron. Ook gaat LED verlichting langer mee dan doorsnee peertjes. Gemiddeld heeft een LED lichtbron een levensduur van 5 tot 10 jaar. Dat is al tien keer langer dan bijvoorbeeld de halogeenlamp.

typen lichtbronnen

Nooit meer je handen branden

LED lampen worden nauwelijks warm. Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van traditionele peertjes. Door de lage warmte afgifte zijn de lampen een stuk veiliger en heb je minder snel brandgevaar. Ook hoef je nooit meer je handen te branden bij het vervangen van je lichtbronnen.

Sfeervol & gelijk op volle toeren

LED lichtbronnen hebben geen opstarttijd nodig. Dat is wel het geval bij de traditionele lampen. Schakel maar eens een LED lichtbron en een spaarlamp op hetzelfde moment in en je merkt gauw genoeg verschil. Ook zijn LED lampen tegenwoordig sfeermakers. Waar vroeger de LED modules bekend stonden om het koele licht, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in warm licht. Let bij de aanschaf van een lichtbron dan goed op het aantal Kelvin (kleurtemperatuur).

Ben jij ook milieubewust?

Naast het lage energieverbruik is de LED lichtbron grotendeels recyclebaar. Maar liefst 75% van de onderdelen van de lichtbron is herbruikbaar. Daarom mogen defecte LED lichtbronnen bij het huisafval gestort worden. Het traditionele peertje moet daarentegen bij het chemisch afval. LED verlichting zorgt dus voor een daling van het chemische afval.

Creëer een warme en behaaglijke sfeer met LED verlichting. Heb jij de ouderwetse gloeilampen al vervangen door LED lampen?