Back to school: Op kamers

Studentenkamer-inrichten

De tijd is bijna weer aangebroken: de scholen starten weer. Ga je studeren en op kamers wonen? Dan ben je toe aan veel nieuwe spulletjes. Een nieuw avontuur staat op je te wachten. Waar moet je allemaal op letten? Hoe ga jij de studentenkamer inrichten?

Kleine ruimte met meerdere functies

De meeste studentenkamers zijn klein van formaat. Toch moet de ruimte zo praktisch mogelijk ingericht worden. Je hebt allereerst een slaapplek nodig. Natuurlijk kan je kiezen voor een bed, maar wat dacht je van een slaapbank? Zo heb je twee functies verenigd in één design. Dat scheelt natuurlijk ook ruimte! Ook kan je de eettafel gebruiken als bureau. Praktisch om je studeerwerk aan te maken, maar ook om je zelfgemaakte avondmaal aan te eten. Je moet dus rekening houden met de ruimte en het functionele aspect. Kies daarom voor bijvoorbeeld een scandinavische vloerlamp of vloerlamp in de kleur zwart in plaats van een bureaulamp.

Zorg voor een goede werkplek

Op kamers gaan is nieuw en spannend. Je wilt je studentenkamer zo efficiënt en knus mogelijk inrichten. Ook is het belangrijk om een fijne studeerplek te creëren in je kamer. Je gaat immers op kamers vanwege je nieuwe studie. Kies een praktische tafel met daaraan een fijne stoel. Om je studeerwerk goed te kunnen doen, heb je goede verlichting nodig. Ga je voor een kleine bureaulamp, een grijze vloerlamp of kies je een uniek exemplaar die je kamer opleukt?

Maak gebruik van lichte kleuren

Doordat de studentenkamer klein maar fijn is, is het verstandig om de ruimte licht en fris te houden. Ga voor een lichte (witte) basis en kleedt de kamer aan met gekleurde accessoires. Denk aan een gezellig bosje bloemen, een getekend schilderijtje of gekleurde kaarsen. Hoe maak jij je kamer af?

Zodra je op kamers gaat, komt er veel bij kijken. Naast alle verantwoordelijkheden, is het een hele nieuwe fase in je leven. Ga jij binnenkort op jezelf wonen? Waar let jij op bij het inrichten van de studentenkamer? Hoe richt jij de ruimte praktisch in? Kies je voor een koperen vloerlamp of een brons gekleurde vloerlamp?