Hoe combineer ik groen in mijn interieur?

Groene-muur-met-verlichting-combineren

Toe aan een nieuwe kleur op de muur? Met een kleine aanpassing kan je een wereld van verschil maken in je interieur. Een mogelijkheid is om te gaan voor een groentint, zoals mintgroen. Een groene lamp zorgt voor rust, kalmte en haalt de natuur in huis. Groen hoeft niet kil te zijn of schreeuwerig. Kleedt de kleur aan met passende lampen! Welke lampen kies je?

Scandinavisch kleurenpalet

De laatste tijd is de Scandinavische woontrend zeer populair. De interieurs staan bekend om hun rust, puurheid en minimalistische sfeer. Een Scandinavisch interieur mag zeker wat kleur bevatten, maar neem daarin een rustige basis. Een passende kleur uit dit palet is mintgroen, grijsgroen en pastelgroen. Je ziet het steeds meer in woonkamers, eetkamers en in de slaapkamer. Het is een vrij neutrale kleur die goed samengaat met contrasterende kleuren zoals: wit, zwart, koper en hout.

Welke verlichting past bij de kleuren groen?

Groen is een gezonde en rustgevende kleur die samengaat met diverse kleuren. Door extra contrast te geven aan de muur creëer je diepte en levendigheid. Door te gaan voor een ton-sur-ton kleur hanglamp, laat je de groene muur levenloos. Ga je juist voor een contrasterende kleur als zwart, staal, koper, grijs of een witte lamp dan versterken de kleuren elkaar. Daardoor krijg je een levendig effect.

Hoe benadruk je het Scandinavische karakter?

Liefhebbers van de Scandinavische woontrend weten dat het interieur puur is en rust uitstraalt. Door te werken met draadlampen geef je een grafisch detail aan je huis. Blokjes, strepen en ruitjes passen binnen de trends van het Hoge Noorden. Draadlampen zijn een zekere musthave binnen deze trend. Combineer de groene muur niet alleen met een hanglamp met draden, maar ook grafische vloerkleden en houten elementen doen het goed.

Fan van de industriële woonstijl?

Met de hanglamp geef je de mintgroene muur een opkikker. Naast een de robuuste hanglamp kan ook de koper industriële vloerlamp veel sfeer geven. Hierdoor accentueer het stoere karakter door met industriële accessoires te werken.

Hoe combineer jij groen in je interieur? Naar welke woonstijl gaat jouw voorkeur uit?