Botanisch wonen doe je zo!

Botanische-sfeer-kralenlamp-zwart

Dit jaar zien we veel natuurlijke elementen naar voren komen in interieurs. Dit wordt ook wel de groene woontrend genoemd. Het kenmerk van de botanische stijl is het in huis halen van groene planten. Combineer meerdere planten met elkaar, zoals hangplanten of de cactus. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Hoe pas jij de populaire woontrend toe in huis?

Groene planten & hout

In deze populaire woontrend zijn planten niet alleen bedoeld voor buiten. Integendeel zelfs, je haalt de planten naar binnen. Hierdoor creëer je een groene sfeer in jouw huis. Een groene plant in combinatie met warme, natuurlijke houttinten zorgen voor de botanische ambiance. Combineer verschillende soorten planten met elkaar en zet ze eventueel op diverse hoogtes. Dit creëert een speels effect. Een ‘botanical home’ is niet zo standaard, waardoor je echt uniek kunt zijn!

Hoe te combineren met lampen?

Lampen zijn niet te missen binnen een interieur. Welke lampen voelen zich het meest thuis in de botanische stijl? Het gave aan de groene woontrend is dat het eenvoudig te combineren is met veel kleuren en materiaalsoorten. Zo is de houten kralenlamp een perfecte toevoeging! De natuurlijke materiaalsoorten staan hierbij centraal. Wanneer je bijvoorbeeld witte vloerlampen of zilveren vloerlampen toevoegt creëer je een rustige sfeer. De accessoires en planten komen daardoor extra naar voren.

Rustige kleuren in huis

Zelf ben ik erg gek op de botanische woontrend. Het samenspel van licht hout, stoer beton, doorleefde materialen en plantjes spreekt me erg aan. Houd de basis licht, denk aan de vloer of je gordijnen. Accessoires mogen daarentegen best wat meer opvallen. Het gave aan deze stijl is dat meerdere natuurproducten zoals, hout, steen, marmer en plantjes goed met elkaar te combineren zijn. Stoer en relaxt effect in één trend!

Kortom, de groene woontrend is niet te missen. Alle woonbladen staan er vol mee. Deze stijl is anders dan anderen, waardoor je al gauw uniek bent. Wat vind jij van deze botanische woonstijl? Welke elementen van deze stijl heb jij toegevoegd aan jouw interieur? Hoe combineer jij botanisch wonen met lampen?