Earth hour: een uur zonder licht

Unieke-houten-hanglamp-kralen

Opwarming van de aarde, het smelten van de Noordpool en het stijgen van de zeespiegel. Allemaal aspecten die te maken hebben met klimaatverandering. Tijdens Earth Hour gaat in grote delen van de wereld één uur het licht uit. Meer informatie over het bezuinigen van energie in combinatie met verlichting? Lees dan gauw de blog!

Doe jij mee?

Op zaterdag 25 maart doen we samen, om 20:30 uur, één uur het licht uit voor de aarde. Met deze actie wil men laten zien dat het mogelijk is om het klimaat minder aan te tasten. In diverse delen van de wereld worden lampen één uur lang ingewisseld voor kaarsen. Het scheelt dat jouw lampen ook stralen zonder dat het licht aanstaat! Zij zijn namelijk van zichzelf al ware eyecatchers! Doe jij, samen met ons, mee morgenavond om 20:30 uur?

Duurzame verlichting

Het is goed om stil te staan bij een duurzame samenleving. We gaan maar door en door. Terwijl dit allemaal ten koste gaat van de aarde. Zaterdag 25 maart wordt hier extra bij stil gestaan, maar eigenlijk moeten we er samen iedere dag erbij stil staan. Benieuwd hoe je bewuster om kunt gaan met verlichting? Als eerste stap is het verstandig om alle gloei- en halogeenlampen te vervangen door ledlampen. Ledlampen zijn namelijk zo zuinig dat je tot 85% kan besparen op je elektriciteitsverbruik. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Het is even een investering, maar het scheelt uiteindelijk zeker weten in de portemonnee. Let daarnaast op het energielabel! Lampen met energielabel A++ zijn het voordeligst in verbruik en lampen met energielabel E zijn het minst zuinigst.

Laat jouw inrichting stralen

Veel lampen in ons assortiment zijn echte blikvangers. Het licht hoeft nog niet eens te branden of hij valt iedereen al op! Laat jouw verlichting niet onnodig branden, wanneer dat niet nodig is. Soms kan een kaars ook net zo gezellig zijn en dient de lamp als een accessoire binnen jouw interieur. Wil je toch de lampen aan? Kies dan voor een lamp die dimbaar is. Op deze manier kan je zelf de gewenste lichthoeveelheid bepalen. Een dimbare ledlamp is immers zuiniger in gebruik wanneer de lamp niet op volle sterkte schijnt. Dus… wat te doen? Kies allereerst de lampen uit die jij mooi vindt. De volgende stap is het kopen van led lichtbronnen.

Kortom, het aanpakken van de klimaatverandering begint bij onszelf. Al jouw verlichting in huis straalt zelfs als het licht niet brandt. Het is aan jou welke lampen je toevoegt om het gezelliger te maken in huis! Heb jij al wel eens meegedaan aan Earth Hour? Zijn al jouw lichtbronnen al vervangen voor led lichtbronnen?