Tover de tuin om met buitenverlichting!

Buiten-wandlamp-modern

De lente is begonnen. De zon zal zich een stuk vaker laten zien. In deze tijd zijn we dan ook geregeld buiten te vinden. Zomeravonden kunnen ons niet lang genoeg duren. Daarom is het fijn om buitenverlichting aan te schaffen. Zo hoef je niet in het donker te zitten! Benieuwd naar de mogelijkheden van buitenlampen? Scroll gauw verder!

Sfeermakers

Buitenlampen zorgen voor sfeer in de tuin als het donker is. Naast dat ze sfeervol zijn bestaat er ook praktische tuinverlichting. Met de mooie dagen in aantocht wil je toch genieten van je tuin, ook ’s avonds. Eén ding is zeker: met buitenverlichting kun je ’s avonds op en top genieten van je tuin! Het is belangrijk om een verlichtingsplan uit te werken, voordat je de verlichting gaat kopen. Als eerste is het van belang om een schets van je tuin te maken. Daarna bepaal je de elementen die je wilt verlichten. Wil je juist sfeer- of oriëntatieverlichting inzetten? Denk er goed over na wat voor soort armaturen je in de tuin wilt hebben.

Basis- en sfeerverlichting

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om basisverlichting aan te leggen. Deze verlichting zorgt ervoor dat je ’s avonds nooit meer in het donker hoeft te lopen. Het dient ook tegen inbraken. Heb je toch liever niet dat de lampen de hele nacht schijnen? Dat kan! Koop dan een buitenlamp met sensor. De lamp gaat schijnen op het moment wanneer hij beweging detecteert. De sensorlamp brengt verschillende voordelen met zich mee. Hij is modern, milieuvriendelijk én biedt extra veiligheid rondom het huis!

Let op LED

Waar je ook rekening mee kan houden zijn ledlampen. Deze led tuinlampen hebben een laag energieverbruik en een lange levensduur. Extra handig voor buitenverlichting! Vaak wordt er gedacht dat ledlampen ongezellig licht afgeven. Dat is zeker niet waar! Dit was in het verleden zo, maar tegenwoordig niet. LED verlichting geeft een warm wit licht af. Dit zorgt voor gezelligheid en sfeer in de tuin.

Optimaal lichteffect

Op zoek naar verlichting bij de veranda? Zorg ervoor dat een aantal wandlampen naast elkaar hangen. Hierdoor creëer je het optimale lichteffect. Ook kan je muurlampen plaatsen naast de voor- of achterdeur. Zo weet je makkelijk het sleutelgat te vinden als je in het donker thuiskomt. Heb je een pad door te tuin lopen? Dan is het een leuk idee om een aantal staande lampen naast dit pad te plaatsen. Niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens gezellig uit! Zelfs als je een avondje binnen zit is tuinverlichting ideaal. Verlicht bijvoorbeeld de vijver of veranda. Zo heb je als je binnen zit ook meer plezier van je tuin!

Er zijn een tal van mogelijkheden om jouw tuin in te richten. Wil je juist inbrekers afschrikken of kies je toch voor sfeerverlichting? Je kan het allemaal zelf bepalen! Je kunt ook van tuinverlichting genieten als je binnen zit. Zet bepaalde delen van de tuin in de spotlight, zoals een vijver of tuinhuisje. Voor welke tuinlampen ga jij?