Het geheim van een gezellige tuin

Buitenlampje-zwart

De zon laat zich deze week duidelijk zien. Niets is op dit moment beter dan lekker buiten te zijn. Is jouw tuin al zomerproof? Achterstallig tuinonderhoud gooit soms roet in het eten. Zoals het onkruid tussen de tegels, het kiezen van buitenverlichting of de tuinset die toe is aan vervanging. Met de volgende tips word jij weer verliefd op je tuin.

Knus hoekje

In eerste instantie is het belangrijk om een plekje in de tuin te hebben waar je kunt loungen. Wanneer de zon tevoorschijn komt, kan je je gemakkelijk van binnen naar buiten verplaatsen. Ga voor een pallet loungebank met gekleurde kussens óf kies juist voor een stoere tafel met verschillende stoelen. Het is maar net wat jij fijner en leuker vindt. Denk ook aan tuinlampen! Een tuin is niets zonder buitenverlichting. Wanneer je ’s avonds laat thuis komt is het handig dat er licht schijnt, maar ook wanneer je avonden buiten doorbrengt. Kortom, buitenlampen zijn de finishing touch van jouw tuin!

Buitenverlichting

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar goede buitenverlichting is ontzettend belangrijk. Op deze manier kan je tot laat buiten zitten tijdens de gezellige zomeravonden. Zodra de zon ondergaat, mag de buitenverlichting aan. Niet alleen praktisch, maar daarnaast ook erg sfeervol! De kleine lantaarntjes, staande buitenlampen en de sfeervolste muurlampen geven jouw tuin een unieke sfeer. Met buitenlampen kan je bepaalde aspecten in de tuin in de spotlight zetten. Denk hierbij aan een vijver, je favoriete planten, de knusse veranda of het pad in de tuin die jou naar de loungeset leidt!

Aankleden van de tuin

Er zijn tal van ideeën om je tuin knus en gezellig aan te kleden. Groen is de overheersende kleur buiten. Niets is te veel. Creëer bijvoorbeeld een urban jungle door staande planten te combineren met hangplantjes. Heb je niet echt groene vingers? Dat maakt niet uit! Koop dan een aantal vetplantjes. Hier heb je namelijk geen omkijken meer naar. Kleedt de tuin verder aan met accessoires in diverse kleuren. Denk aan kussentjes, plaids en bloempotten. Wil je het helemaal cosy maken? Zorg dan voor een knetterende vuurkorf. Het opgestapelde hout is een echte toevoeging voor jouw tuin. Het geeft een stoere uitstraling! Heb je geen tuin, maar alleen een balkon of een dakterras? Dan kan je bovenstaande tips natuurlijk ook toevoegen. Dus… laat de zomer maar komen!

Eén ding is zeker: wanneer je bovenstaande tips toepast weet je zeker dat je weer verliefd wordt op je tuin. Nu maar hopen op een mooie zomer, met veel zwoele zomeravonden. Want wat is er nou fijner dan buiten zijn? Voeg accessoires, planten en verlichting toe naar jouw smaak. Zo weet je zeker dat je tuin uniek is! Welke buitenverlichting voeg jij toe aan jouw tuin? Hoe komt jouw knusse hoekje eruit te zien?