Zo maak je geen blunders met hanglampen!

eettafellamp-goede-ophangtips

Wanneer je de hanglamp van je dromen hebt gekocht, wil je hem natuurlijk snel ophangen. Toch is het verstandig om je goed voor te bereiden. In deze blog wil je behoeden voor de 5 grote blunders die vaak gebeuren tijdens het ophangen van de lamp. Heb je tips nodig? Lees dan snel verder!

Blunder 1: Geen goed gereedschap

Wat heb je nodig bij het ophangen van je grote hanglamp? Natuurlijk een goede schroevendraaier en een degelijke trap. Er gebeuren meer ongelukken dan je denkt bij dit soort klusjes in huis! Veiligheid voorop, toch?

Tip 2: Klassiek vs. hippe stippen

Schakel niet alleen het lichtknopje uit, maar haal ook de stroom er af! Wees niet koppig en denk niet dat het jou niet overkomt. Nee! Veiligheid gaat boven alles. Schakel daarom de schakelaar/stop uit in de meterkast en klussen maar.

Blunder 3: Je hebt de gebruiksaanwijzing niet gelezen

Ik weet als geen ander dat je staat te popelen om bijvoorbeeld de hanglamp in de kleur zwart zo snel mogelijk op te hangen! Toch kan het erg handig zijn om van te voren de gebruiksaanwijzing te lezen. En het mooie is: het kan je uiteindelijk ook veel tijd besparen!

Blunder 4: De lamp hangt te hoog of te laag

Meet van te voren hoe hoog bijvoorbeeld jouw nieuwe grijze hanglamp moet hangen. Je wilt er namelijk niet in kijken of er tegenaan kijken. Een gemiddelde ophanghoogte is circa 75 centimeter boven de eettafel.

Blunder 5: Geen lichtbron!

Zo, mooi dat de lamp hangt! Maar hoe ga je hem aanzetten zonder lichtbron? Koop daarom direct je lichtbron bij de hanglamp. Dat scheelt ook weer een ritje naar de winkel.

Nu is het tijd om te genieten van je prachtige eyecatcher boven de tafel, naast je bed of in de hal. Heb jij nog blunders gemaakt tijdens het ophangen van de hanglamp van jouw nieuwe koperen hanglamp? Ik ben benieuwd!