Creëer een landelijk interieur

Lamp-hanglamp-landelijk

Zoals je weet… zijn er veel verschillende stijlen. Landelijk is zo’n stijl dat altijd wel trendy blijft. Je kan eindeloos blijven combineren, omdat je allerlei kanten uit kan gaan. In deze blog laat ik je meerdere landelijke lampen zien. Het betekent niet dat ze binnen een landelijk interieur terug hoeven te komen. Aan jou de keuze hoe je ze combineert!

Een landelijk interieur

De landelijke stijl is erg divers. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek landelijke stijl of juist voor de modern landelijke stijl. Op deze manier kan je het zo uniek maken als je zelf wilt. Het leuke aan de landelijke stijl is dat je nieuw met oud kan combineren. Denk bijvoorbeeld aan dat ene antieke kastje van je grootmoeder van tientallen jaren geleden. Combineer dat met een item van nu. Je kan hierbij denken aan een krukje met gebreid zitstuk. In onze collectie zijn veel diverse landelijke lampen te vinden. Wat gaat van een scheepslamp tot aan een simpele hanglamp die sfeer in huis brengt. Het betekent natuurlijk niet dat een landelijke lamp daadwerkelijk binnen een landelijk interieur geplaatst moet worden. Je kan ook denken aan een Scandinavische, industriële of moderne inrichting.

Landelijke lampen

Dit soort lampen zijn te herkennen aan hun authentieke en rustieke uitstraling. De materialen en karakteristieke vormen dragen bij aan de landelijke sfeer. Een aantal materialen die je vaak terug ziet komen bij landelijke lampen, zijn: hout, koper, brons en riet. Landelijke lampen bestaan zeker niet altijd uit natuurlijke materialen. Zo past een barokke kroonluchter in een moderne uitvoering ook prima binnen een landelijk interieur. Aan jou de keuze hoe je het inricht! Bij landelijke lampen komt wel vaak een lichte en rustige kleur naar voren. Kijk maar naar de lampen in deze blog. De ene lamp is greige, de ander wit en de anderen zijn van hout of riet. Het voordeel hiervan is dat de lampen gemakkelijk te combineren zijn!

Natuurlijke materialen

Ook hebben wij op onze site een aantal landelijke tafellampen die bestaan uit natuurlijke materialen, zoals hout, riet, koper, steen en kurk. Voeg deze lampen toe aan je landelijke interieur. Op deze manier creëer je een op en top landelijk gevoel. Landelijker kan haast niet. Durf ook te combineren met verschillende materialen. Dit maakt jouw interieur juist uniek! Je kan de landelijke sfeer ook overbrengen naar je meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan houten kisten of grote houten eettafels. Niet alles binnen jouw huis hoeft landelijk te zijn, om een landelijk interieur te creëren. Het gave is dat je zelf kan bepalen hoe landelijk je het wilt hebben in huis!

Zoals hierboven is beschreven kan je de landelijke stijl op veel verschillende manieren insteken. Kies jij juist voor landelijke hanglampen binnen een landelijke stijl of ga jij toch voor een andere stijl? Landelijk staat voor rust en sereniteit. Daarnaast biedt het een knus gevoel. Relaxen en tot rust komen kan dus zeker! Dit is een groot voordeel van een landelijke inrichting! Heb jij de landelijke stijl al doorgevoerd binnen jouw huis? Welke landelijke lampen vind jij het mooist?

Tip! Lees ook: Ontdek het geheim van een landelijke interieur!