Hoe combineer ik koper in mijn interieur?

koperen draadlamp mark

De woonbladen staan er vol mee: koper. Een populaire trend die binnen elke woonstijl toegepast wordt. Het is opvallend, stijlvol en makkelijk te combineren. Een fijne en warme kleur, zeker nu we de donkere dagen weer tegemoet gaan. Hoe pas je de kopertrend toe in huis? Wij helpen je graag een handje op weg!

Maak een statement met verlichting!

Zoek je naar een koperen statement in je interieur? Dan is de koperen lamp dé blikvanger voor in je huis. Hou je van modern? Combineer dan koper met andere metaaltinten zoals goud of zilver. Dit geeft naast een luxe uitstraling ook een stoer en industrieel tintje. Hou je meer van de landelijke stijl? Combineer dan koper met houten accessoires. Hoe jouw stijl ook is, koper past in elk interieur.

Combineer met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gaan goed samen met koper. Dit geeft koper een warme en zachte uitstraling. Denk aan lampen van hout, groffe breisels, schapenvachten. Niet alleen de zachte materialen versterken het koper, maar ook ruwe metalen zoals aardewerk, beton en lampen van messing.

Koperkleur in je accessoires? Doen!

Kopertinten zijn makkelijk toe te passen in je interieuraccessoires. Het is niet alleen een snelle manier om de kleur toe te voegen in je huis, maar ook makkelijk en betaalbaar. Denk eens aan koperen vazen, kussens en dienbladen. Ook grote meubels zijn verkrijgbaar in een koperkleur, maar dit vraagt om meer lef.

Welke kleuren passen bij koper?

Koper heeft een stoere uitstraling die zich goed laat combineren met pasteltinten en natuurlijke materialen. Overige kleuren die perfect bij de kopertint passen zijn: zwart, wit, grijs, marmer en goud. Door gebruik te maken van deze kleuren, zullen de koperen items direct in het oog springen. Durf ook eens meerdere metalen met elkaar te combineren! Dit geeft een luxueus effect aan je inrichting. Ben je helemaal weg van koperen kleuren? Bekijk dan onze koperen plafondlampen of plafondlampen van staal die wij in het assortiment hebben.

Kortom, er valt eindeloos te variëren met de koperkleur. Voor elke stijl is wat wils. Klaar voor rigoureuze veranderingen of pak je het liever subtiel aan? Wat vind jij van de kopertrend? Hoe laat jij deze populaire kleur terugkomen in jouw interieur?