Hoe creëer je een industrieel interieur?

Hoe-creeer-je-een-industrieel-interieur

Industriele interieurs zijn tegenwoordig niet te missen! De bladen staan er vol mee en ook woonprogramma’s zijn weg van de trend. Robuuste materialen fabriekslampen en betonnen vloeren. In een industrieel interieur staat een gevoel van ruimte voorop evenals transparantie. Hoe pas je dat toe in je huis? Ik deel mijn 5 tips!

1. Ga voor ruwe materialen

Wil je een industrieel effect geven aan je huis? Ga dan voor ruwe en onafgewerkte materialen. Denk daarbij aan bakstenen muren, robuuste balken en beton. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de muren, maar ook voor de vloer. Tegenwoordig zie je veel gietvloeren, dat geeft een industriele aanblik.

2. Strakke lijnen en minimalisme

De industriele woonstijl laat zich kenmerken door zijn eenvoud, strakke lijnen en is minimalistisch. Zet je huis dus niet vol met verschillende soorten meubels, maar ga voor grote gebaren. Wat dacht je van een robuuste grote bank van leer, een eetkamertafel van sloophout en zwarte draadstoelen? Qua accessoires kan je alle kanten op. Van oude apothekerspotjes tot vintage kasten en grafische prints.

3. Grijs, bruin, zwart en witte lamp

In een industrieel interieur worden veelal sobere kleuren toegepast als: bruin, zwart, wit en grijze lampen. Echter geeft een robuuste bakstenen muur een speels effect door de rode/bruinige kleur. Natuurlijk kan je er voor kiezen om kleuraccenten toe te voegen aan de ruimte. Tip: je kan ook één wand uitlichten door gebruik te maken van een groene lamp!

4. Grote fabriekslampen

De industriele trend is ontstaan door het creëren van leefbare woningen van oude fabriekspanden. Daarmee is ook de trend van industriële lampen begonnen. De robuuste uitstraling van vintage fabriekslampen past goed binnen de stoere trend. Het geeft een authentieke sfeer binnen deze trend.

5. Warme aankleding

Je kan dus stellen dat je met een industrieel interieur alle kanten op kunt gaan. Probeer niet te veel meubels in huis te halen, maar plaats vooral praktische meubels. Zorg voor passende eyecatchers in huis, zoals grote bruine lampen of bruine plafondlampen. Kleed de ruimte aan met vintage accessoires, maar zorg dat het nog wel de aandacht krijgt. Hoe tover jij je huis om in de industriele stijl? Wat spreekt je aan in de stijl?

Je kan dus stellen dat je met een industrieel interieur alle kanten op kunt gaan. Probeer niet te veel meubels in huis te halen, maar plaats vooral praktische meubels. Zorg voor passende eyecatchers in huis, zoals grote fabriekslampen. Kleed de ruimte aan met vintage accessoires, maar zorg dat het nog wel de aandacht krijgt. Hoe tover jij je huis om in de industriele stijl? Wat spreekt je aan in de stijl?