Hoe haal je de lente in huis?

Lenteschoonmaak

Yes! Het is bijna weer zover: de lente. De zon die schijnt, de vogeltjes fluiten en de geur van het gemaaide gras is er weer. Tijd voor een frisse wind door je interieur! Bij de lente hoort kleur in het interieur en een opgeruimd huis. Hoe begin je aan de grote schoonmaak? Hoe haal jij de lente in huis? Ik inspireer je graag met de volgende tips.

1. De voorjaarsschoonmaak

Je kent het wel: door de maanden heen heb je weer veel te veel spullen opgespaard. Het wordt daarom tijd om keuzes te maken. Wat heb je maandenlang niet in handen gehad? Dat kan weg! Ruim alle kastjes, plankjes en lades op. Zet de ramen wagenwijd open en laat de zon maar komen. Met een poetsdoek door het huis om alles schoon te maken. Niets geeft een fijner gevoel dan een opgefrist huis!

2. Gebruik frisse kleuren

Een opgeruimd huis is fijn, een nieuw interieur fijner! Schilder een muur mintgroen of ga voor een bloemenpatroon. De vrolijke kleur zal je humeur een boost geven. En ook versterk je het lentegevoel hiermee. Liever niet schilderen? Plak diverse foto’s en tekeningen op de muur om de boel op te leuken!

3. Haal verse bloemen in huis

Bij het voorjaar denk je aan bloemige en frisse geuren. Verse bloemen ruiken niet alleen lekker, het geeft een vrolijke touch aan je interieur. Tegenwoordig zie je prachtige boeketten voorbij komen van wilde bloemen in felle kleuren. Welke bloem is jouw favoriet?

4. Versier en decoreer

Kleine aanpassingen in je interieur stimuleren het opgeruimde lentegevoel. Mocht je het grootser willen aanpakken, bekijk dan eens je verlichting. Een trendy lentekleur is blauw, legergroen en ook veel Scandinavische houten lampen zie je veel terug. Het zijn kleuren die eenvoudig te combineren zijn, zolang je het geheel in balans brengt.

Op veel manieren kan je het lentegevoel creëren. Ook de frisse wind door het huis halen is nooit verkeerd! Niets werkt fijner dan een opgeruimd huis. Hoe haal jij de lente in je interieur? Wat zijn jouw tips?