Lampen op de veranda

verlichting-op-de-veranda

Eindelijk, het is weer de tijd van het jaar. Het weer is omgeslagen en de lentetemperaturen zijn goed te voelen. Dit betekent ook het tijd van het jaar om ’s avonds buiten te zitten. Niets is fijner dan een koud glas drinken, een goed boek en neerploffen op die fijne stoel. Kortom, volop genieten! Maar hoe zit het precies met de verlichting op je veranda of onder je overkapping? Lees snel verder…

Verlichting onder de overkapping

Heb jij thuis een overkapping waar je heerlijk kunt vertoeven? Overdag relaxen in de schaduw en ’s avonds gezellig zitten, alleen of met familie en vrienden. De verlichting van de overkapping zorgt voor dat extra stukje sfeer. Toch moet je met een aantal zaken rekening houden. Zorg er altijd voor dat je een buitenlamp voor de overkapping koopt met een IP44-waarde of hoger. Ook al hangt de lamp droog, de kans op vocht is altijd aanwezig. De gevolgen laten we daarom ook maar even achterwege. Heb jij een eigen stijl in je tuin? Dan is het een aanrader om buitenverlichting voor de overkapping te kiezen wat daarbij past.

 

Extra woonkamer; de veranda

Tegenwoordig steeds populairder; de veranda. Zeker in de zomer wordt dit gezien als extra woonkamer. Je brengt hier een groot gedeelte van de dag door. Goede verlichting op de veranda is zeker belangrijk. Het zorgt namelijk voor de sfeer en beleving en daarnaast is het functioneel. Wandlampen zijn ideaal als verlichting voor de veranda. Je kan ze makkelijk bevestigen en op de hoogte hangen die jij wilt. Ook spots zijn onmisbaar. Zeker als je een functionele buitenlamp zoekt. De ruimte is direct goed verlicht en als je er een dimbare lichtbron indraait, kan je hem dimmen wanneer jij het daar tijd voor vindt. Keuze genoeg dus.

 

Pret met LED

Een weetje over LED verlichting die jou niet mag ontgaan. Er wordt nog steeds gedacht dat ledverlichting een fel licht geeft. Voorheen was dit inderdaad zo. Tegenwoordig geeft ledverlichting een warme en zachte gloed. Buitenverlichting met led, zorgt juist voor de sfeer waar jij naar op zoek bent. Lampen voor de veranda of lampen voor de overkapping met een ledlicht besparen daarnaast ook veel energie en gaan een stuk langer mee. Ideaal toch?

 

Sfeervol of functioneel?

Voordat je het hele internet rondstruint, is het goed om te kijken wat je eigen wensen zijn. Wil je alleen een functionele lamp, die de ruimte voorziet van licht of juist een sfeervolle lamp? Wil je dat de lamp dimbaar is, reageert door middel van een bewegingssensor of maakt je dit niet uit? Alles kan! Op basis van je eigen wensen en ideeën kan je op zoek gaan naar een lamp. Bespaar jezelf de ergernissen en ga goed voorbereid op zoek naar jouw droomlamp voor de veranda.

 

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jouw veranda of overkapping van licht te voorzien. Voor welke verlichting ga jij?

Bekijk hier al onze buitenverlichting