Landelijke inrichting woonkamer

landelijke wandlamp

De landelijke inrichting is momenteel een populaire woonstijl. Je voelt de rust en de sfeer van het platteland in huis. Het buitenleven, het comfort, de sfeer en royaal wonen staan hierin centraal. Een harmonieuze landelijke inrichting bereik je met slechts een paar kleine aanpassingen. Benieuwd naar mijn tips voor een landelijke inrichting woonkamer?

1. Ton-sur-ton

Waar een landelijke inrichting bekent om staat is de harmonie. Dit kan je creëren door een beperkt kleurenpalet aan te houden. Denk dan aan zachte poedertinten, vergrijsde kleuren, offwhite en aardetinten. Zo zorg je voor een warm en sfeervol geheel aan de landelijke woonstijl.

2. Sierlijk met een stoere twist

Een landelijke inrichting woonkamer hoeft niet op en top vrouwelijk te zijn. Als je een balans vindt in sierlijke accenten met een stoere touch, dan heb je binnen no-time een stoere landelijke sfeer in huis. Zo heb je bijvoorbeeld verweerde landelijke lampen met een karakteristiek uiterlijk. Op deze manier haal je een robuust item in je woonkamer.

3. Grof linnen, onbewerkt leer en hout

Tegenwoordig kenmerkt de landelijke woonstijl zich niet alleen door tierelantijntjes, maar maakt grote gebaren. Grof materiaalgebruik is daarom een echte must in een landelijk interieur! Ruwe materialen als blank eikenhout, onbewerkt leer en beton bijvoorbeeld. Plaats eens een betonnen bijzettafel in de woonkamer om je ruimte een stoer accent te geven. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een grijze lamp van Directlampen.

4. Sobere seting met grote gebaren

Bij het landelijk wonen denk je al gauw aan grote gebaren, sobere en tijdloze inrichtingen. Van verkalkte muren tot aan de juiste accessoires. Een tip is dat je moet denken aan grote gebaren qua accessoires. Liever een aantal grote opvallende accenten, dan te veel kleine accessoires.

Kortom, in een landelijke inrichting woonkamer mag geleefd worden. je interieur hoeft niet verfijnd afgewerkt te zijn, maar mag juist grove en robuuste accenten bevatten. Zo wordt het ambachtsgevoel benadrukt. Houdt het kleurenpallet rustig, bijvoorbeeld een beige lamp, en maak gebruik van grote gebaren. Hoe creëer jij een landelijke inrichting voor je woonkamer?