Van kinderkamer tot tienerkamer

Roze hanglamp

Nog even en dan begint de zomervakantie. Een ideale gelegenheid om samen met je tiener de slaapkamer aan te pakken. Niets leuker dan samen de kamer te restylen, toch? Wel kan het lastig zijn, omdat de meeste tieners specifieke wensen en behoeften hebben. Hoe pak je het aan? Waar moet je op letten bij het inrichten van de tienerkamer?

De tienerkamer als basis

Elke tiener wil een stoere en originele slaapkamer hebben. Toch is de basis in iedere kamer hetzelfde, het begint namelijk bij de basisverlichting. Voor deze verlichting kan je denken aan stoere plafondspots of juist industriele hanglampen.

Trends voor de tienerkamer

Tieners willen graag over naar een kamer met een volwassen look, iets eigenzinnigs en origineels. Een populaire trend tegenwoordig is de industriële woonstijl. Door gebruik te maken van stoere accessoires, ruwe materialen en veel metaal heb je de look zo gecreëerd. Tip: hang een metalen rekje op om daar je bureauaccessoires aan te hangen of juist leuke notities.

Voldoende werkruimte

Aangezien de overgang van kinderkamer naar tienerkamer een grote stap is, moet er ook nagedacht worden over de werkruimte. Tieners krijgen op de middelbare school te maken met huiswerk en dit moeten ze in alle rust kunnen maken. Een bureau op de slaapkamer is daarom een echte must. Verlicht het bureau met een stoere bureaulamp of juist een industriële hanglamp. Zo heeft je zoon/dochter het licht altijd op de goede plek.

Het belangrijkste is dat tieners een kamer hebben waar ze kunnen ontspannen met vrienden. Een plek waar ze kunnen studeren en een plek om te slapen. Zorg ervoor dat de kamer niet te vol staat of te druk is. Kortom, een leuk project om samen met je tiener op te pakken! Zeker nu de zomervakantie voor de deur staat. Hoe richt jij de tienerkamer in?

Welke lampen zijn veilig voor kinderen?

De kinderkamer van nu!