Musthave van de maand: Wandverlichting

blauwe wandlamp

Waar voorheen wand lampen als praktische objecten gebruikt werden, is het tegenwoordig een eyecatcher. Een mooie lamp kan namelijk veel doen met een interieur. Vaak wordt er bij verlichting gedacht aan hanglampen of vloerlampen, maar wat dacht je van een wandlamp? Het biedt veel leuke mogelijkheden! Lees je mee?

Praktisch en sfeerbepalend

Wandverlichting is momenteel erg populair. Hang bijvoorbeeld wandlampen van goud boven je nachtkastje als leeslamp, boven je dressoir om objecten uit te lichten of bijvoorbeeld in de gang. Je maakt je interieur net even wat spannender door gebruik te maken van niet alledaagse plekken voor je wandverlichting. Wandlampen creëren een bepaalde sfeer in een ruimte. Ook is het praktische verlichting, aangezien de meeste wandlampen verstelbaar zijn én weinig ruimte innemen. Zo heb je het licht altijd op de juiste plek.

Scandinavische schaarlamp

Een enorm populaire woontrend is de Scandinavisch interieurstijl. In alle woonbladen staan Scandinavische woonartikelen, van kussens tot lampen. Een goed voorbeeld is bovenstaande wandlamp. Het houten schaarmechanisme in combinatie met het witte kapje geven de lamp een Scandinavische uitstraling. Hang de houten wandlamp naast een luie stoel voor een knusse zitplek.

Industriële muurlamp

Ook een trendy is de industriële woonstijl. Het is een trend die eenvoudig te combineren is. Van kleine accessoires tot aan grootste gebaren. Denk aan een robuuste eettafel tot aan stoere muurlampen. Deze wandlamp Brusk is een goed voorbeeld van de industriële trend. Hang hem naast je bed als leeslampje. Dit geeft je ruimte een eigenwijze look.

Eigentijdse wandlamp

Een exemplaar die werkelijk in alle interieurs mee kleurt is de grijze wandlamp Dominique. De verstelbare muurlamp is een moderne lamp met industriële details. Zo gaat de Dominique goed samen met moderne interieurs, industriële ruimtes, maar ook in Scandinavische kamers voelt hij zich thuis.

Een wandlamp is dus terug van weggeweest. Hij is populairder dan ooit te voren. Zeker omdat het niet alleen een praktisch object is, maar zeker ook vanwege de vele modellen. Je hebt wandverlichting in vele kleuren, maten, vormen en stijlen. Voor ieder wat wils. Voor welke muurlamp ga jij? Hoe combineer jij bijvoorbeeld brons gekleurde wandlampen in je interieur?