Maak je huis winterproof!

maak je huis winterproof

Het is alweer oktober. Dat betekent: de start van het nieuwe woonseizoen. Hoe kun je dat seizoen nou beter beginnen dan bij de vtwonen beurs? Precies! Wij hebben afgelopen woensdag de vtwonen beurs bezocht om de laatste trend rondom interieur te spotten. Tevens hingen onze lampen ook nog in het ariadne at home huis!

December

De tijd vliegt. Het is alweer december. De maand van dé feestdagen. December is een erg drukke maand. Het is dus belangrijk om af en toe even je rust te pakken, zodat je ook echt kan genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Vooral in deze koude maand ben je veel binnen. Je kan dus extra genieten van de sfeer in huis. Hoe fijn is het dan om een knus huis te hebben waar je je helemaal thuis voelt? Ook komen er ongetwijfeld mensen op bezoek tijdens de feestdagen. Niets is op dat moment fijner dan het samen zijn in een gezellig en knus huis. In deze blog wil ik je laten zien hoe je de gezelligheid in huis haalt. De foto’s uit deze blog zijn gemaakt tijdens de vtwonen&design beurs door fotografe Louis Lemaire. Tijdens deze beurs hingen onze lampen in het Ariadne at Home huis.

Verlichting

Licht is ook een echte sfeermaker binnen ieder huishouden. Maak het gezellig met kaarsen en sfeerverlichting! De lampen in het Ariadne at Home huis zijn lampen die niet opvallen. Toch zijn het echte eyecatchers die jouw interieur compleet maken. Tip: plaats een externe dimmer op de lampen. Op deze manier kun je zelf jouw gewenste sfeer bepalen in huis. Je hebt vast al een aantal lampen in huis, zoals hang- en tafellampen. Verlichting wordt op dit moment ook steeds meer gezien als een accessoire. Je kan er voor kiezen om een stolplampje op een bijzettafel te zetten. Voor sfeer is het dus belangrijk om meerdere lampen te combineren. Dit hoeven dus niet perse de standaard lampen te zijn. Durf eens anders te zijn dan anderen. Door meer lampen toe te voegen haal je de gezellige sfeer in huis. Als het dan straks weer warmer wordt kunnen deze hippe lampjes dienen als accessoire. Bekijk onze categorie tafellampen om te zien welke lampjes je toe kunt voegen aan jouw interieur.

Het totaalbeeld

Naast het toevoegen of aanpassen van verlichting kun je natuurlijk ook de rest van het interieur veranderen. Natuurlijk wordt een deel van de sfeer bepaald door het kleurgebruik in huis. Ik snap dat je daar niet meteen mee aan de slag gaat. Je kan ook kiezen voor een licht interieur, zoals je op de foto’s kunt zien. In het Ariadne at Home huis komen veel pastel kleuren naar voren. Dit zorgt automatisch ook voor een rustig interieur. Wanneer je het winterse gevoel in huis haalt hoeft het niet meteen te betekenen dat je de muren een donkere kleur geeft.

Wil je het niet te groots aanpakken? Dan kan je ook denken aan accessoires, zoals kaarsen, kussentjes. kleedjes en bloemen. Gebruik hierbij vrolijke kleuren. Bijvoorbeeld okergeel in combinatie met groen en roze. Dit zie je ook terugkomen op de afbeeldingen. Je kan je eigen draai geven aan de gezellige sfeer binnen jouw huis. Daarnaast is geur ook belangrijk voor een gezellige sfeer. Hier zou je in eerste instantie niet aan denken. Oftewel, koop wat leuke geurkaarsen, kussentjes en plaids. Op deze manier wordt jouw woonkamer al een stuk knusser en kom je de koude maanden sowieso door!

Kortom, december is de gezelligste maand van het jaar. Er is niets fijner dan een knus en gezellig huis te hebben. Hier kun je je tijdens koude dagen lekker terug trekken. Wat ga jij er aan doen omjouw huis winterproof te maken? Voor welke lamp zou jij kiezen om dit gevoel nog meer terug te laten komen?