Maak kennis met Nicole

nicole-1

Wie ben ik?

Ik zal even beginnen met mezelf voorstellen. Nou, ik ben Nicole en ben 16 jaar. Ik zit in het eerste jaar van opleiding Marketing & Communicatie op het MBO Amersfoort. Sinds 10 weken loop ik stage bij Directlampen. Ik doe dit samen met Daniël en Franslyn, twee jongens van mijn school. Vandaag is alweer de laatste stagedag van de eerste periode. Na de vakantie, van 6 weken, kom ik weer terug voor de tweede periode. Deze periode duurt in totaal ook 10 weken. Ik kijk er echt naar uit!

Ik heb het erg naar mijn zin bij dit gezellige team! Het fijne is dat je hier niet wordt gezien als stagiaire, maar als medewerker. Je merkt dat je er helemaal bij hoort en dat is erg motiverend. Op mijn eerste stagedag werden we een soort van ‘ontgroend’. We kregen een yoga lesje van Linda, met als smoesje dat ze het elke maandag deden op het warmste moment van de dag. Wat natuurlijk onzin was. Ik dacht wel even bij mezelf ‘wat gebeurt hier nou weer’. Later konden we er heel hard om lachen met zijn allen. We doen ook regelmatig leuke uitjes met het hele team. Zoals uiteten, barbecueën of een voetbaltoernooi.

Mijn dagindeling

Ik mag veel verschillende dingen doen per dag. Ik ben onder andere bezig met producten online zetten, de klantenservice, teksten schrijven, SEO, photoshoppen en nog veel meer. Ik hoef in ieder geval niet stil te zitten. Ik plan zelf mijn tijd in, waardoor het lekker afwisselend blijft. Bij de klantenservice ben ik met veel verschillende dingen bezig, van telefoontjes tot aan het regelen van retouren. Het leukste aan de klantenservice vind ik het contact met verschillende klanten. Door deze stage ben ik er wel echt achter gekomen dat ik het liefst bezig ben met het schrijven van teksten of photoshoppen. Dit valt beiden onder content. Super leuk ook dat ik nu dit blogje schrijf dus!

Mijn favoriete interieurstijlen

Zowel de industriële als de Scandinavische stijl is helemaal mijn ding. Ik houd van industrieel, omdat de items binnen dit interieur vaak groot en stoer zijn. Lekker opvallend daar houd ik wel van! Twee grote hanglampen boven de eettafel of een stoer lampje aan de wand. Als ik op mezelf zou wonen, zou dat zeker niet missen in mijn interieur. De vintage look is ook echt wel iets waar ik niet op uitgekeken raak. Dat geeft karakter aan je huis. De spullen vind ik erg mooi. Denk hierbij aan een oud dressoir met een platenspeler en een vintage lampje, ik zie het al helemaal voor me!

Daarnaast trekt de Scandinavische stijl mij aan, omdat het interieur dan uit veel lichte kleuren bestaat. De stijl heeft wat bijzonders en het straalt rust uit. De ruimte lijkt ook een stuk groter als het met lichte kleuren ingericht is. Lampen met houten details spreken mij het meest aan! De lampen die iets weg hebben van de landelijke stijl vind ik ook wel mooi. Dan breng je wat natuur naar binnen. Zoals je kan lezen ben ik gek van meerdere stijlen. Het combineren van meerdere stijlen in het interieur lijkt me ook gaaf!

Lampen, lampen en nog meer lampen

Doordat ik nu veel bezig ben met lampen let ik veel meer op lampen in mijn omgeving. Ik droom er nog net niet over. Zo kan ik niet bij iemand thuis zijn geweest zonder dat ik naar de lampen heb gekeken. Er vallen steeds meer dingen op waar ik eerder nooit naar keek.

Daarnaast heb ik al heel veel over lampen geleerd. Ik wist van te voren niet dat er zoveel over te vertellen was. Voorheen had ik er totaal geen verstand van maar nu weet ik, al zeg ik het zelf, aardig wat. Daarnaast heb ik ook al veel mogen leren wat er nou precies gaande is achter de schermen bij een webshop. Super gaaf! Ik heb tot nu toe al veel opgestoken van mijn collega’s en hoop de tweede periode nog meer dingen te leren. Dit kan ik mooi in de zak steken voor de toekomst!

Mijn top 3 lampen

Je vraagt je vast af wat mijn favoriete lampen zijn van Directlampen. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

We beginnen met de Industriële staande lamp Anne Zappa zwart 185 cm. Ik vind deze lamp gaaf, omdat hij stoer en groot is. Daarnaast is hij gemakkelijk te combineren door de zwarte kleur. Ik zou hem bij een stoel neer zetten, zodat ik goed licht heb tijdens het lezen van mijn boek.

De Scandinavische hanglamp Mexlite Bjorr wit 33 cm vind ik ook echt een topper. Ik vind het erg gaaf dat de binnenkant van de lamp een lichte kleur heeft en de buitenkant wit is. Het houten detail maakt de lamp helemaal af. Voorheen had je de lamp ook in het zwart, maar mijn voorkeur gaat uit naar de witte kleur. Deze lamp past net iets beter bij me. Ik zou er twee boven de eettafel hangen voor goed licht tijdens het eten.

De reflecterende muurlamp Steinhauer Brooklyn zwart mag ook zeker niet missen in dit rijtje. Deze wandlamp vind ik mooi, omdat hij erg veel details heeft. Ook houd ik er wel van dat hij zo veelzijdig is. Je kan hem namelijk aan het plafond en aan de wand hangen. Ook is hij draai- en kantelbaar. De kleur vind ik ook mooi. Hier neig ik weer naar de zwarte kleur zoals je kan zien. Het lijkt me ook leuk om dit lampje als nachtlampje te hebben.

Wist je dat…

  • Ik in de ochtend mijn make-up in de trein doe;
  • Ik iedere dag in totaal 3 uur reis om naar stage te komen;
  • Ik niet van sporten houd;
  • Ik goed ben in het oplossen van raadsels;
  • Ik vroeger naar de modeacademie wou;
  • Ik naast mijn stage ook nog werk bij een lokale groentewinkel.

Zo, ik hoop dat je het een leuke blog vond om te lezen. Een kijkje in mijn leven. Ben je nog nieuwsgierig geworden naar andere dingen of heb je gewoon een vraag? Stel hem hieronder!