Laat je tuin sprankelen

Buitenverlichting
Het is al weken lang mooi weer in Nederland. Bijna niet te geloven. Echt heerlijk dit weer. Gelukkig kunnen we in de weekenden ook genieten van de zon en niet alleen doordeweeks (wanneer we aan het werk zijn). Fijn dat we in de weekenden nu extra lang buiten kunnen zitten. Rond 21:45 uur wordt het op deze tijd van het jaar donker buiten. De zon wordt dan ingeruild voor verlichting buiten. Lees gauw verder om achter stylingtips voor de tuin te komen ►

Warme zomer

Op dit moment zijn we meer buiten te vinden dan binnen. Ten eerste, omdat het zonde is om met dit mooie weer binnen te zitten. Ten tweede, omdat de temperaturen binnen zelfs hoog oplopen. De meest aangename tijd om buiten te zitten is ’s avonds. Heerlijk genieten van het avond zonnetje. Op een gegeven moment heb je toch fatsoenlijk licht nodig om elkaar goed te kunnen zien. Wat is er nou handiger op dat moment dan buitenverlichting? We hebben zowel sfeerlicht als praktisch licht voor buiten. De foto’s in de blog zijn gemaakt bij een Instagrammer thuis. Haar account luidt als volgt: daniellejansink. Ze heeft een super gezellige tuin waar je zeker weten avonden lang met vrienden of familie door kan brengen.

Stallamp Nordlux Luxembourg zwart

Deze buitenlamp is anders dan anderen. De kap van de lamp lijkt op de kap van een ouderwetse lantaarnpaal. Deze lamp heeft een IP44 waarde. Dit betekent dat hij spatwaterdicht is. Hang je hem bij de voordeur? Dan creëer je gelijk een warm welkom voor gasten die langskomen. Wil je hem inzetten als sfeervolle verlichting? Plaats hem dan bij jouw zitje buiten. Wanneer je een externe dimmer gebruikt kan je zelf de juiste lichthoeveelheid bepalen. Dankzij de lamp kan je een gezellige sfeer creëren buiten. Heb je een balkon? Dan kan je hem natuurlijk ook daar buiten neerhangen. Aan jou de keuze!

Kantelbare tuinspot Samera

Daarnaast heeft Danielle ook een aantal grondspots in de tuin. Met deze spots kan je, zonder al te veel moeite, de tuin een stuk sfeervoller maken. Sluit de lampen aan op een stroompunt en steek de pin in de grond. Je kan er net zoals Danielle voor kiezen om hem in de tuin tussen de planten te steken. Daarnaast is het ook gaaf om de vijver of een pad in de tuin te verlichten. Wanneer je aan het loungen bent op een loungebank heb je ook profijt van deze verlichting. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar je hebt ook beter zicht in het donker. Dankzij het kantelbare kapje kan je zelf bepalen waar je de grondspot heen laat schijnen. Welk item in de tuin wil jij graag in de spotlight zetten?

Praktische buitenverlichting

Naast sfeerverlichting hebben we ook praktische buitenverlichting. Natuurlijk kan je bovengenoemde lampen ook inzetten als praktische verlichting. In het donker zijn lampen al snel praktisch. Dankzij lampen kan je het pad en de deur al een stuk beter zien. Daarnaast hebben we ook nog buitenlampen met een schemerschakelaar. Deze springen aan wanneer ze beweging waarnemen. Je kan ze hier vinden op de site. Benieuwd naar de mogelijkheden van buitenverlichting? Lees dan de volgende blog: ‘tover de tuin om met buitenverlichting!’

Inrichting tuin

Je kan de tuin zo sfeervol mogelijk inrichten als je zelf wil. Stel jezelf de vraag of je sfeervolle of praktische buitenverlichting wil. Je kan alle buitenverlichting hier vinden. Daarna komt het aankleden van de tuin. Heb je een overkapping? Creëer een knus hoekje. Met een loungebank, een rotan hangstoel en gekleurde kussens. Je kan er ook voor kiezen om een lamp onder de overkapping te plaatsen. Geen overkapping? Wees niet getreurd! Je kan ook een hoekje maken in de tuin zonder overkapping. Koop dat gave zwart/witgekleurde buitenkleed. Zet 2 draadstoelen op het kleed en steek 2 grondspots aan beide kanten van het zitje in de grond. Zet er wat leuke planten bij. Et voila: iedereen wil ineens avonden lang bij jou in de tuin komen zitten. Hoe zou jij jouw tuin inrichten qua accessoires, meubels en verlichting? Lees de blog: ‘het geheim van een gezellige tuin’ om achter nog meer tips & tricks te komen.
Kortom, je kan jouw tuin net zo gezellig maken als jouw interieur binnen in huis. Zorg ervoor dat je jouw favoriete tuinmeubels en accessoires in huis haalt. Kies de verlichting uit die bij jouw tuin past. Nodig vervolgens je vrienden en/of familie uit voor een gezellig barbecue. Je avond kan niet meer stuk. Welke buitenlampen, in ons assortiment, zijn jouw favoriet? Ga jij voor een wandlamp of kies je juist voor een grondspot?