Waar let je op bij een eettafel lamp?

Stoere-eettafellamp-landelijk-industrieel-bruin

De eetkamer is een plek waar we iedere dag samenkomen. We bespreken de dag, eten ons ontbijt en tafelen tot in de late uurtjes. Het is het middelpunt van het huis. Bij deze gelegenheden wil je natuurlijk warm en sfeervol licht. Met sfeervol licht ben je er nog niet, ook het design moet aanspreken. Want zeg nou zelf, het oog wil ook wat. Waar let je op bij een eettafel lamp?

Eén grote eettafellamp, twee kleine lampen of zelfs meerdere hanglampjes?

Als je een grote rechthoekige tafel hebt, is het belangrijk dat de totale eettafel verlicht wordt. Daarin kan je een keuze maken tussen één grote hanglamp, twee kleine eettafellampjes of meerdere lampen, bijvoorbeeld een bruine hanglamp. Met één grote hanglamp maak je een statement in de kamer. Het is de blikvanger van de ruimte én het verlicht de totale eettafel. Wil je de eetkamer speelser aankleden? Dan is het een idee om twee (of meerdere) hanglampjes te combineren. Deze kan je laten verspringen in hoogte boven de eettafel om het speelse karakter te accentueren. Of ga juist voor diverse kleuren van één bepaald design!

Hoe hoog hang je de eettafellamp boven de tafel?

In de hoogte van de lampen kan je variëren boven de tafel. Er is geen vaste vuistregel als het gaat om de correcte hoogte. Wel is het belangrijk dat de eettafellamp niet te laag hangt. Op het moment dat je de hanglamp te laag hangt, wordt het licht te fel en kijk je recht tegen de kap aan. Terwijl als je de hangende lamp te hoog hangt, creëer je te weinig licht op tafel. Een advies daarin is om de lamp op ongeveer 70 centimeter boven je eettafel te hangen.

Is mijn lamp dimbaar?

Om de knusse setting te behouden in de eetkamer kan je werken met dimbare hanglampen. Veel van onze hanglampjes zijn dimbaar. Houdt wel rekening met een dimbare lichtbron en een externe dimmer. Zo kan je in de ochtend goed de krant lezen en ‘s avonds de sfeer accentueren met gedimd licht. Twijfel je over de dimfunctie van een hanglamp? Neem dan vrijblijvend contact op met onze lichtexperts.

Het geven van sfeer aan de eetkamer is van belang. Ook het goed verlichten van de eettafel is evenzo belangrijk. Hoe geef jij sfeer aan de ruimte? Gebruik je daarvoor een design tafellamp? Waar let jij op bij het kopen van eettafellampen?