Ongebruikelijk combineren van lampen

ongebruikelijk-combineren-van-lampen

Wanneer je verlichting koopt, ben je snel geneigd om deze op de gebruikelijke manier te plaatsen. Dat hoeft natuurlijk niet. Wees creatief met lampen en maak je huis inspirerend. Elke lamp kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Ben je benieuwd hoe? Bekijk dan de blog en laat je inspireren!

Wandlamp als leeslamp

Wandlampen hebben diverse functies. Denk aan het verlichten van een schilderij of de gang. Maar welke functies vervullen ze nog meer? Wandlamp met verstelbare armen en kantelbare kapjes zijn ideaal als leeslamp. De lichtinval is eenvoudig aan te passen. De nieuwe Leitmotiv wandlamp Bookshade is speciaal ontworpen voor het gebruik als leeslampje. Wanneer je klaar bent met lezen, leg je het boek over de lamp. Zo weet je altijd waar je gebleven bent!

Hanglamp als bedlamp

Hanglampen zie je veel boven de eettafel of in de hal. Tegenwoordig is er een nieuwe trend. Op de onderstaande afbeelding is de stoere scheepslamp Ebbe als voorbeeld gebruikt. Een stalen hanglamp naast je bed zorgt voor een contrast. Hang de lamp circa 30 centimeter boven het nachtkastje. Zo is er genoeg ruimte voor andere spullen en blijft de slaapkamer een ontspannen plek.

Bureaulamp als accessoire

Vroeger draaiden bureaulampen om eenvoud en gemak. Tegenwoordig is er veel keuze in stijlen van de categorie bureaulampen. Door hippe en bijzondere ontwerpen maken de lampen je inrichting af. Ze geven een ruimte karakter en een eigenzinnige look. Bureaulampen nemen weinig ruimte in en zijn voorzien van een lang snoer. Zo hoeft er niet direct een stopcontact in de buurt te zijn. Handig toch?

Lampen hoeven niet per se op de gebruikelijke manier gebruikt te worden. Denk creatief en creëer een verrassend interieur. Combineer bijvoorbeeld een moderne plafondlamp met een koperen plafondlamp. Geen inspiratie? Wij staan altijd open voor vragen en geven graag advies!