Terug van weggeweest: de notarislamp

Tafellampje-klassiek-groen-notarislamp

De notarislamp is een bureaulamp die bekend staat om zijn charmante vormen. Deze lamp wordt ook wel een bankierslamp genoemd. Bankierslampen hebben een klassieke uitstraling. Ze zijn naar eigen wens te combineren in meerdere interieurstijlen. Benieuwd naar notarislampen in een modern tintje? Bekijk de blog snel!

Ontstaan notarislamp

Rond de 20ste eeuw is de bankierslamp ontstaan. Deze lamp hoort bij een van de eerste verlichtingsarmaturen. De eerste notarislamp bestond uit een armatuur van messing met een groen glazen kapje. De groene kap verspreidt sfeervol licht. Op dit moment zijn notarislampen nog steeds in trek. Hij is niet meer weg te denken uit het interieur. De notarislamp is dan ook een echteaandachtstrekker!

Retro is het nieuwe modern

Niet alleen de bankierslamp is terug van weggeweest, ook de retro woonstijl mag weer! Grafische prints, warme kleuren en vintage items, niets is te gek. De bankierslamp mag hier niet aan ontbreken. Deze sfeer komt uit de jaren ’50, ’60 en ’70. De vintage stijl wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met witte en lichte kleuren. De lamp komt ook goed tot zijn recht in een botanische of Scandinavische sfeer. Het is aan jou hoe je het combineert!

Klassiekers

Notarislampen zullen altijd de klassieke lampen blijven van de verlichtingsindustrie. Vroeger had de bankierslamp vaak een groene kap. Nu zijn er veel meer varianten. Zo heb je op onze site ook een notarislamp met een grijze of witte kap. De variant met de witte kap voelt zich het meest thuis in een moderne setting. Hij heeft een frisse en eigentijdse look. De notarislamp met de grijze kap kan in een industriële of Scandinavische setting worden geplaatst. Welke lamp heeft jouw voorkeur?

Kortom, notarislampen hoeven niet saai te zijn. Het ligt er maar net aan in welke interieur ze gestyled worden. Accessoires maken de look en feel helemaal af. Notarislampen zijn dankzij de herkenbare uitstraling altijd in trek gebleven. Waar zou jij de notarislamp plaatsen in huis? Welke stijl vind jij het best passen bij een notarislamp? Met welke accessoires zou jij de bankierslamp combineren?