Top 3 lampentrends

top-3-lampentrends

Op zoek naar een hanglamp voor boven je eettafel? Of een nachtlamp boven je nachtkastje? Verlichting is niet alleen praktisch, maar tegelijkertijd sfeerbepalend. Het geeft beleving aan een ruimte. Het kiezen van lampen is erg lastig. Niet gek, met zoveel keuze! Ik deel de top 3 trends binnen de verlichting.

1. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven rust aan elk interieur. Hout is tijdloos en tegenwoordig zie je dat er steeds meer designs worden gemaakt met hout. Hout is eenvoudig te combineren in elke interieurstijl. Zeker in de Scandinavische woonstijl komen natuurlijke materialen goed tot hun recht. Het is warm, stijlvol en uniek.

2. Meerdere lampen combineren

Kan je niet kiezen tussen lampen? Waarom keuzes maken? Combineer meerdere lampen met elkaar! Het is dè trend om diverse hanglampen met elkaar te combineren. Denk dan aan verschillende afmetingen en kleuren, maar ook verschillende modellen mogen bij elkaar gezet worden. Het is in verstandig om het bij één kleur te houden, zodra je experimenteert met verschillende modellen. Hang ze op diverse hoogtes op of maak er een trosje van.

3. Het hangende nachtlampje

Niet iedereen denkt in eerste instantie aan een hangend nachtlampje. Het is immers de gewoonte om een tafellamp te plaatsen op het nachtkastje. Terwijl een hanglampje juist een speels effect geeft aan de ruimte. Ga voor een klein formaat, zodat het subtiel blijft. Hang de hanglamp op circa 30 centimeter boven het nachtkastje. Zo blijft er voldoende ruimte over voor een wekker of je dagboek.

Je kan alle kanten op met de huidige trends. Welke trend heb jij al toegepast in huis? Waar gaat jou voorkeur naar uit?