Van kookeiland naar wooneiland!

Zwarte-hanglamp-met-goud

Een kookeiland is van velen niet voor niks het favoriete plekje in de keuken. Handig tijdens het koken, maar ook gezellig om aan te ontbijten of om aan na te tafelen. Een goede lamp boven het kookeiland is dan ook onmisbaar. Maak van jouw kookeiland een stralend middelpunt met de tips en lampen die naar voren komen in deze blog

Hoog plafond? Ga voor groot!

Heb jij een hoog plafond? Ga dan voor één grote lamp boven jouw kookeiland. Boven een vierkant kookeiland hangt een grote ronde lamp extra mooi. De ronde lamp verspreidt het licht gelijkmatig en zorgt voor een mooi vormcontrast. Boven een rechthoekig kookeiland zou ik zelf een langwerpige hanglamp plaatsen. Zo wordt het gehele kookeiland verlicht. Naar welke lamp gaat jouw voorkeur uit voor boven het kookeiland? Hieronder laat ik een aantal van mijn favorieten zien.

249.95
167.95

Hierboven in het shoppingoverzicht zie je 3 toppers van lampen. De lamp aan de linkerkant is één van mijn favorieten. Dit komt door de grote ronde vorm. Het unieke aan deze lamp is dat de kap doorschijnend is. Kies daarom voor een mooie lichtbron. Dit maakt Skylight helemaal compleet!

In het midden van het overzicht zie je Tubular van Anne Lighting. Deze stoere lamp zou ik boven een rechthoekig kookeiland plaatsen. Het toffe aan deze lamp is dat hij aan de boven- en onderkant een lichtbalk heeft. Op deze manier wordt het licht via twee kanten verspreid. Wanneer je Tubular in huis haalt zorgt hij gegarandeerd voor een stoere touch. Is dit niet helemaal de kleur die je zoekt? Wees niet getreurd! Hij is er ook in het grijs en staal. Welke is jouw favoriet?

Dan hebben we aan de rechterkant Romino II. Dit is ook zeker weten een eyecatcher. De gouden binnenzijde zorgt voor een betoverende en sfeervolle lichtspreiding. Zelfs wanneer deze lamp niet aan staat is hij een plaatje. Ps. Romino II is er ook in een koperachtige kleur.

Klein maar fijn

Kleine lampjes boven het kookeiland zorgen vooral voor sfeer en passen ook goed in kleinere ruimtes. Tip: het is extra leuk om meerdere van deze kleine hanglampjes naast elkaar te hangen. Hang de lampjes op verschillende hoogtes om een speels effect te creëren. Hieronder zie je de mooiste kleine lampen voor boven het kookeiland. Welke is jouw favoriet? Heb je niet meteen het ‘wauw’ gevoel bekijk de overige kleine hanglampen hier.

-15%
62.95 53.51

In de spotlight!

Naast hanglampen kan je natuurlijk ook gaan voor spotjes als lamp boven het kookeiland. Op deze manier houd je het kookeiland open en ruimtelijk. In ons assortiment vind je verschillende inbouw- en opbouw spotjes. Landelijk, industrieel en modern: spotjes zijn er in alle stijlen. Lees meer over spotjes in de keuken in de volgende blog: de gaafste keukenspotjes. Welke van onze spotjes past het beste in jouw interieur?

Voordat ik deze blog eindig wil ik graag nog een tip met jullie delen. Kies voor een dimbare lichtbron in jouw lamp boven het kookeiland. Op deze manier wissel je eenvoudig tussen sfeervolle en praktische verlichting. In ons assortiment vind je verschillende dimbare LED lichtbronnen. Heb jij geen aansluiting met een LED dimmer? Ga dan voor de Philips drie standen lichtbron. Hiermee maak je alle lampen dimbaar! Alle lichtbronnen kan je hier vinden.

Koken, eten en borrelen wordt een stuk gezelliger met de juiste lamp boven het kookeiland. Welke lamp mag boven jouw kookeiland komen hangen? Wil je nog meer gezelligheid in jouw keuken? Lees dan nog even snel deze blog. Houd onze Instagram en Facebook in de gaten om de leukste inspiratie op te doen. Lees jij volgende week weer onze nieuwste blog?