Vloerlamp met leeslamp en dimmer

vloerlamp met dimmer

Een vloerlamp met leeslamp en dimmer kan niet ontbreken als jij net zo’n fan bent van lezen als wij. Ook het oplossen van hersenkrakers of het maken van een handwerkje gaan een stuk makkelijker met de juiste verlichting. Welke leeslamp past nou het beste in jouw interieur? Hoe zorg je er voor dat deze te dimmen is? Hier lees je alles over in deze blog.

Klassieke vloerlampen met leeslamp en dimmer

In ons assortiment vind je verschillende soorten klassieke leeslampen. Het voordeel aan deze echte leeslampen is dat deze vaak voorzien zijn van een ingebouwde dimbare LED module. Via de draaiknop of pulsdimmer zijn deze lampen dan ook eenvoudig te dimmen. Ook zijn de leesarmen vaak te buigen of draaien, zo kan je het licht nog beter op de juiste plek laten schijnen.

Als jij een klein, gezellig leeshoekje wil creëren dan kan je het beste gaan voor een kleine leeslamp. Plaats een staalkleurige of zwarte leeslamp met dimmer naast een leren fauteuil voor een stoere uitstraling. Ga voor een bronzen of messing variant in combinatie met een suède of velvet fauteuil voor een sierlijkere look.

Wil je liever dat jouw leeslamp een grote ruimte kan verlichten? Of komt hij naast een grove bank te staan? Dan kan je het beste kijken naar een uplight met leeslamp en dimmer. De Zenith is hier een mooi voorbeeld van. Het mooie aan de uplights in onze collectie is dat de leesarmen en de uplights los van elkaar te dimmen zijn.

Als laatste wil ik jullie nog kennis laten maken met de tweelichts leeslamp van Zenith. Deze leeslamp met dimmer kan mooi tussen twee stoelen in gezet worden. De armen zijn afzonderlijk van elkaar te dimmen en kunnen daarnaast ook nog eens afwisselen tussen een warme en een koele lichtspreiding. Zo kan je samen lezen met ieder zijn eigen favoriete lichtstand.

Hippe leeslampen

Natuurlijk zijn ook de “normale” vloerlampen te gebruiken als leeslamp. Een lampje als Davin is een mooi minimalistisch lampje dat goed naast de bank, stoel of het bureau geplaatst kan worden als leeslamp. Ga je liever voor groot? Dan kunnen Tommy en Stresa wellicht beter in jouw behoeftes voorzien. Een lampje als Nové zit hier mooi tussen in. Het armatuur is smal en daardoor makkelijk te plaatsen. De kap maakt het geheel stoer. Kortom, in iedere stijl en voor elk interieur is wel een geschikte vloerlamp met leeslamp te vinden!

Dimmen

Het dimmen van een lamp kan soms best een opgave zijn. Gelukkig zijn er ook een paar eenvoudige opties. Zoals je eerder al hebt gelezen zijn vrijwel alle klassieke vloerlampen met leeslamp al voorzien van dimmers. Hier hoef je verder dus geen moeite voor te doen. Bij de andere vloerlampen uit ons assortiment kan dit iets lastiger gaan.

Op onze website vind je bij iedere lamp specificaties. Hier staat in of een lamp geschikt is om te dimmen of niet. Als de specificaties aangeven dat de lamp te dimmen is met een externe dimmer in combinatie met een dimbare lichtbron dan moeten deze dus aangeschaft worden om de lamp te kunnen dimmen. Vloerlampen kan je meestal eenvoudig met de stekker in de externe dimmer steken. Heb jij nog gloeilampen in huis? Deze zijn vrijwel altijd dimbaar. Spaarlampen en TL verlichting zijn op enkele uitzonderingen na niet dimbaar. Bij LED lichtbronnen wordt duidelijk aangegeven of deze dimbaar zijn of juist niet. Wil je meer lezen over het dimmen van lampen? Kijk dan eens naar deze blog.

Welk boek ga jij als eerste lezen met jouw vloerlamp met leeslamp en dimmer? En welke lamp is jouw favoriet? Ik ben benieuwd! Mocht je nog vragen hebben over deze blog, of leuke blog ideeën hebben dan kun je deze altijd laten weten via Instagram.