Wat is de geschikte leeslamp?

tafellamp Lumidem crane

Je kent het wel: je wilt een tijdschrift lezen, maar je hebt niet genoeg licht! Niets is vervelender dan dat. Daarom is een goede leeslamp onmisbaar in elk huis. Hoe herken je de ideale leeslamp? In welke stijlen en soorten zijn leeslampen verkrijgbaar? Nieuwschierig? Lees dan snel verder!

Wandlamp inzetbaar als leeslamp

Wanneer je aan een leeslamp denkt, zie je al snel een moderne staande leeslamp voor je. Toch kan een leeslamp evengoed een wand- of tafellamp zijn. Een wandlampje is namelijk multi-inzetbaar! Het muurlampje neemt relatief weinig ruimte in en kleedt de ruimte aan. Wandlampen die geschikt zijn voor het lezen beschikken over verstelbare armaturen. Denk aan muurlampjes met schaarmechanismen of zwenkarmen. Zo heb je het licht altijd op de ideale plek en kan het lezen van je boek beginnen!

Tafellamp als leeslamp

Heb je licht nodig op je tafel of op je bureau? Denk dan eens aan een leeslamp. Een verstelbare bureaulamp bijvoorbeeld is een ideale leeslamp. Niet alleen praktisch, maar tegenwoordig zijn ook ontelbaar veel opvallende designs. Zo kan je kiezen voor een zilveren tafellamp, gouden tafellamp of toch voor iets minder opvallends? De keuze is enorm dus! Wel zo fijn bij het lezen van je belangrijke papieren of het maken van je huiswerk!

Staande lamp als leeslamp

Wat altijd al belangrijk is geweest is een vloerlamp met leeslamp. Veel van de staande armaturen zijn voorzien van een LED-module met dimfunctie. Dat maakt landelijke vloerlampen geschikt om een sfeervolle ambiance te creeren, maar zijn ze ook inzetbaar als leeslamp. Het grote voordeel van staande leeslampen is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Je bent dus niet afhankelijk van één plek. Zet hem op de gewenste plek en zo lees je vanuit je luie stoel de krant! Op de afbeelding hieronder zie je een goed voorbeeld hoe sfeervol de industriële vloerlamp kan staan bij je interieur!

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden voor wat betreft leeslampen. Hoe richt ji jde ideale leesplek in? Naar welk type lamp gaat jouw voorkeur uit?