Houten lampen? JA!

Hanglamp-hout
Hout is tegenwoordig binnen geen enkel interieur weg te denken. Dit materiaalsoort is er in vele soorten en maten. Maar je hebt natuurlijk ook veel verschillende producten die van hout zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. In deze blog deel ik mijn tips & tricks! Dus, hoe kan hout het best worden toegepast in huis?

Wat zijn de voordelen van hout in huis?

Een houten lamp is eindeloos te combineren met andere lampen zoals een metalen lamp, glazen lamp of een kunststof lamp. Oftewel, bijna alle andere materialen staan goed bij dit materiaalsoort. Daarnaast is hout erg sfeervol en creëert het een warm effect binnen huis. Het leuke aan hout is dat je het ook gewoon kunt combineren met een ander soort hout. Soms denken we nog dat we het bij één soort moeten houden, maar dat is verleden tijd.

Hoe combineer ik hout in mijn interieur?

Het is een echte aanwinst voor je interieur. Je hebt veel verschillende soorten houten lampen, zo heb je bijvoorbeeld de houten hanglamp of houten tafellamp. Met houten lampen bedoel ik ook lampen die details van hout bevatten! Bij veel lampen is het ook zo dat een bepaald onderdeel van hout is. Hou je van Scandinavische lampen? Combineer het natuurlijke materiaal dan met basiskleuren zoals wit, crème, grijs en taupe. Of ben je dol op de industriële woonstijl? Combineer hout dan met metaal, leer en beton. Geef vooral je eigen twist aan het interieur! Lees meer over de Scandinavische woonstijl. Of ga je toch liever voor een stoer interieur?

Kies voor houten accessoires in huis

Hout geeft jouw interieur nét een oppepper die het nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor een houten bankje en leg daar een stapel tijdschriften op óf ga voor de houten ladder. Een tafel van pallets kan daarentegen ook heel gaaf staan. Zoals je al leest zijn er genoeg creaties te bedenken met hout. Geef je eigen look en feel eraan!
Kortom, hout is het materiaalsoort die je in huis móet hebben. Dit natuurlijke materiaalsoort is eindeloos te combineren, waardoor je er een eigen draai aan kunt geven. Er is voor ieder wat wils. Met welke andere materialen combineer jij hout? Heb jij veel verschillende soorten hout in huis? Wat vind jij van de houttrend?