Welke 5 trends mag jij niet missen?

welke-5-trends-mag-jij-niet-missen

Afgelopen dinsdag hebben we de vakbeurs Woonindustrie in Nieuwegein bezocht. Een beurs waarop we trends spotten, nieuwe lampen inkochten en ons lieten inspireren. We zagen de meest uiteenlopende pronkstukken voorbij komen. Benieuwd welke trends jij niet mag missen op het gebied van verlichting? Lees dan snel mee!►

Terug in de tijd

We zien veel uiteenlopende trends voorbijkomen, waaronder de retro vibe. Ons oog viel op lampen welke voorzien van sierlijke stiksels, velvet materialen en sierlijke franjes. Dit zorgt voor een knusse aankleding en geeft je interieur een knipoog naar de jaren ’70. Durf jij deze trend aan?

Stapje dichter bij de natuur

We spotten veel natuurlijke materialen op het gebied van verlichting. Denk aan rotan lampen, een breed scala aan houtsoorten en linnen stoffen. Het is een trend die binnen elke woonstijl past en je haalt direct de natuur in huis met natuurlijke materialen. Kan jij je vinden in deze trend?

Goud, gouder, goudst!

Om deze trend kan je eigenlijk nu al niet meer heen; messing lampen. Daarin kan je kiezen voor oud en verweerd of ga je voor sprankelende en glossy varianten? Geef je interieur een stukje allure of sfeer door de combinatie van goudkleurige lampen. Welke donkere hoek laat jij schitteren met een messing lamp?

Door een glazen bol kijken

Naast de bovenstaande trends viel ons oog op de glazen lampen. Ook hier kan je zeker jouw favoriet vinden. Denk aan verlichting gemaakt van stijlvol transparant glas of juist mysterieus rookglas en alles wat daartussen zit. Glas zorgt voor een luchtig geheel, maar bepaalt ook de sfeer van het vertrek. Kies een sprekende lichtbron met een tof kooldraad voor een eigenwijze twist!

En? Meer?

Verlichting is een groot onderdeel van het interieur, daardoor zijn er steeds meer trends zichtbaar. Tegenwoordig moet de lamp namelijk binnen de gewenste interieurstijl passen én moet het met de tijd meegaan. Ik bedoel, het oog wil ook wat? Naast de bovengenoemde trends zien we veel draadlampen, moleculelampen en spotten we veel strakke Scandinavische verlichting. De industriële lamp krijgt een verfijnde look, waardoor zij ook goed tot hun recht komen in landelijke interieurs.

Genoeg om naar uit te kijken de aankomende tijd, nietwaar? Wij hebben een heleboel lampen binnen deze thema’s op ons wensenlijstje gezet. Welke trend is jouw favoriet? In welke woonstijl laat je deze stijl terugkomen?-