Woonkamer: dressoirlampen

Zwarte-wandlamp-met-goud

Een dressoir is de plek om uit te pakken qua styling! De kast is niet alleen handig voor het opruimen van items, maar ook een plek om je eyecatchers te plaatsen. Toch blijft het inrichten en stylen moeilijker dan gedacht. Wat zet je op de lage kast? Hoe geef je een eigen look aan het geheel? Welke verlichting past bij een dressoir? Ik geef je tips!

Items op het dressoir

Op een dressoir kan je de allermooiste stillevens maken. Leef je uit met bijzondere aanwinsten en werk met clusters. Pas hoogteverschillen toe tussen de items, zodat het interessant blijft om naar te kijken. Wat dacht je van grote lijsten? Bespaar een spijker en plaats ze op het dressoir. Het fijne van lijsten is dat je met de hoogtes kan spelen. Combineer minimalistische frames met een paar cactusjes voor meer leven op de kast en maak het geheel persoonlijk met eigenzinnige items. Je hoeft niet alles als één grote bundel te groeperen of alles op dezelfde lijn te plaatsen, maar door een paar groepjes te maken op je woonkamerkast creëer je toch balans. Een ander populair object tegenwoordig is de stolp. Deze hardloper kan je in diverse groottes gebruiken met in elke stolp een persoonlijk stuk. Hoe leuk staan het eerste paar babyschoentjes, een souvenirtje of een andere persoonlijke items hierin? Je woonkamer is je eigen museum en vertelt het verhaal van jouw leven!

Bestaan er regels?

Nee, zeker niet! Wel kan je met een paar handvatten je eigen draai geven aan het woonkamerdressoir en zorg je voor rust op de plank. Maak een keuze qua tint die je wilt gebruiken op de woonkamerkast of kies één soort materiaal voor eenheid. Denk aan beton of rotan. Bij de styling van de accessoires op de lage kast kan je gaan voor een asymmetrische spreiding. Dat geeft een creatieve draai aan het geheel. Voelt je woonkamer klein aan? Hang dan een spiegel boven het dressoir of zet hem erbovenop. De weerspiegeling zorgt voor een optisch grotere woonkamer.

Niet compleet zonder dressoirlamp

Licht je favoriete stuks uit met een mooie dressoirlamp. De lamp is gelijk een toevoeging van de sfeer op het kastje. Kies daarom een dressoirlamp die goed aansluit bij jouw woonstijl. Zoals je weet zijn stolpen hot en happening, dus wat dacht je van die ene stolplamp op het dressoir? Durf te kiezen voor een uitgesproken exemplaar. Dat geeft een speelse en persoonlijke stijlbreuk! Tip: denk eraan dat er wel een stopcontact in de buurt is voor het licht. Heb je geen plek meer op het dressoir? Probeer dan eens een klein hanglampje te hangen boven de woonkamerkast. Een toffe gouden pendel of scheepslamp bijvoorbeeld!

De mogelijkheden zijn eindeloos qua styling op het dressoir. Welke pronkstukken zet jij op de lage kast? Hoe combineer jij het dressoir met verlichting? Laat het ons weten!