✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

Plafonniere

Plafonniere is een praktische en multi-inzetbare lamp. Voor de aanschaf is het goed om rekening te houden met bepaalde punten. Vooropgesteld is het belangrijk om te bepalen waar je het armatuur voor gaat gebruiken. Bij een badkamerlamp gelden namelijk andere regels dan voor plafonnières voor in de slaapkamer.

Showing 22 products

Bij het inrichten van een nieuw huis is het cruciaal om een goed verlichtingsplan te maken. Daarin start je met de plattegrond van je woning en teken je alle kamers die ingericht moeten worden. Met de lichtpunten bepaal je waar de basisverlichting komt te hangen. Je tekent de aansluitpunten in het plafond per kamer. Heb je een goed basis plan opgesteld? Dan kan de zoektocht naar de juiste basisverlichting beginnen. Met basisverlichting wordt bedoelt dat het de algemene verlichting is van de kamer. Deze lampen zet je vaak als eerste aan, zodra je een donkere ruimte binnenkomt. Het geeft je direct goed zicht en verlicht het totale oppervlak in één klik. In het algemeen valt de plafonniere onder de basisverlichting.

Waar hang je de plafonnière?

Plafonnieres zijn uitermate geschikt voor vrijwel alle kamers in het huis. Denk aan de slaapkamer, de hal, het toilet, de keuken en de bijkeuken. Bij het ophangen van plafonieres in de badkamer moet er altijd gekeken worden of het armatuur spatwaterdicht is. Dat wordt aangegeven met IP-waarden. De plafonnière badkamer moet voorzien van IP44 (spatwaterdicht), IP55 (stofvrij/spatwaterdicht) of IP64 (stofvrij/bescherming opspattend water). Is dat het geval? Dan zijn deze armaturen geschikt om in de badkamer gebruikt te worden. Deze platte lamp leent zich perfect voor ruimte met een laag plafond.

Wat is het verschil?

Plafonnieres zijn praktische en platte ‘’schijven’’. De platte schijven zorgen voor een goede lichtverspreiding en zijn vooral functioneel. Deze plafondlampen mogen praktisch zijn en zorgen voor de juiste basisverlichting! Overige plafondverlichting kan ook dienen als decoratief en sfeerverhogend. Bekijk bijvoorbeeld eens onze spotjes of hanglampen

Vormen en soorten

Je ziet tegenwoordig steeds meer de verschuiving van traditioneel naar LED plafonnieres. De LED plafonnière is praktisch, energiezuinig en goed voor de portemonnee. Deze lampen verbruiken namelijk minder energie en geven toch voldoende en sfeervol licht af. De collectie plafonnieres is voorzien van ronde kleine armaturen, maar ook de plafonniere vierkant is verkrijgbaar. Het grootste deel van het assortiment is vervaardigd uit: metaal, glas of kunststof. Ook de stijlen zijn variërend. Ben je op zoek naar een industriële plafonniere? Of ga je voor een modern exemplaar? Toch de voorkeur voor een klassiek armatuur? Dat is allemaal mogelijk, dankzij het veelzijdige assortiment aan plafonnières. 

Plafonniere met bewegingsmelder

Plafonniere met sensor is verkrijgbaar in ons assortiment. Het gemak van een armatuur met bewegingsmelder is dat de lamp aanspringt, zodra je de kamer binnenkomt. Je hoeft dus niet in het donker op de tast te zoeken naar de externe schakelaar. De detectietijd, het lichtbereik en de brandtijd van het lampje zijn instelbaar. Nog een bijkomend voordeel van de plafonniere met sensor is dat hij energiezuinig is. Doordat het armatuur alleen brandt wanneer het nodig is, is de lamp energiezuinig. Wel zo handig, want het onnodig laten branden van de lamp is zonde!