3x de verlichting trends van 2017

Crinoline-draadlamp-opvallend-hip

Interieurtrends veranderen voortdurend. Dat is gebleken bij de Maison & Objet beurs. Veel nieuwe kleuren, meubels én niet te vergeten: veel verlichting. De verlichtingsbranche is continu in beweging. Trends van tientallen jaren geleden zijn terug van weggeweest. Benieuwd wat dit jaar ons brengt op het gebied van verlichting? Scroll dan gauw verder!

Trend 1: Toffe peer(tjes)

Het peertje mag sinds de laatste tijd juist gezien worden. Hoe gaaf is dat?! Groot of klein, rond of juist een peervorm. Alles kan en niets is te gek! Daarnaast wordt hij steeds origineler. Dit komt door de gave draden, de old school look en de sfeervolle uitstraling. Tip: ga voor een LED filament lichtbron. Deze lichtbron heeft het uiterlijk van een gloeilamp, maar combineert het lage verbruik en lange levensduur van LED verlichting. Daarnaast staat zo’n peertje ook geweldig in een draad- of pendellamp. Eén ding is zeker: je bent helemaal bij de tijd wanneer je een XXL lichtbron toevoegt aan jouw lamp.

Trend 2: Statement maken

Een andere trend: lampen mogen het middelpunt van jouw huis zijn! Hierdoor is verlichting een onderdeel van het interieur geworden, net als meubels en accessoires. In een rustig interieur kun je grote gebaren maken. Je kunt hierbij ook wel zeggen: ‘less is more!’ Hoe groter, hoe opvallender. Maar hoe maak je nou eigenlijk een statement binnen jouw interieur? Ga voor een excentrieke designlamp! Een sprekende apenlamp, een Anne Lighting vloerlamp of een gigantische eettafellamp. Daarnaast kan je een opvallende kleur kiezen zoals een groene tafellamp of een bronskleurige tafellamp. Kies iets uit wat binnen jouw stijl past. Met originele lampen val je zeker op bij je bezoek!

Trend 3: Goud is terug van weggeweest

De afgelopen jaren stond de koperachtige kleur centraal binnen menig huishouden. Nu ligt de focus op goud. Een verfijnde kleur, welke direct de aandacht trekt. De messingkleur komt niet alleen terug in accessoires en meubilair, maar ook bij verlichting. Heb je een donker interieur? Dan komt een messingkleurige lamp goed tot zijn recht! Stijlvol, luxe en warm. Dat zijn de woorden die bij deze trend passen. Met welke anderen kleuren ga jij een gouden tafellamp combineren?

Kortom, 2017 is een jaar met veel nieuwe trends. Van XXL lichtbronnen tot aan de geelkoperachtige kleur. Daarnaast is een statement maken ook hot. Hierbij kan gedacht worden aan sprekende meubels, accessoires en lampen. Durf op te vallen! 2017 is daar namelijk hét jaar voor. Welke verlichtingstrend heeft jouw voorkeur? Heb jij al een trend doorgevoerd binnen jouw interieur?