Behind the scenes: Maison et objet 2017

Maison-et-objet-interieurtrends

Afgelopen 20 januari t/m 24 januari is de Maison et Objet in Parijs weer geweest. Dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Maandag 23 januari hebben wij de enorme woonbeurs bezocht & genoeg inspiratie opgedaan! Ben je benieuwd naar de komende trends voor het interieur? Klik snel verder!

Sereniteit & Stilte

Dit jaar is het thema sereniteit en stilte. De wereld om ons heen is al druk genoeg. Daarom staat je huis voor sereniteit en stilte. Het moet een plek zijn om tot rust te komen. Hoe creëer je nou dat gevoel in huis? Minimalisme is daarin het keyword. Ga voor transparante objecten, organische vormen, elegante stoffen en veel natuurelementen. Denk aan natuursteen, luxueuze materialen, planten en maak grote gebaren. Less is more! Kies alleen de essentiële producten die gezien mogen worden. Dat zorgt voor een fijne plek om tot jezelf te komen!

Boutique hotel met avantgardistische elementen

Het is tijd voor een volwassen interieur met hier en daar een speels accent. De zachte en lieve kleuren maken plaats voor warmere en donkere kleuren. Denk aan smaragdgroen, petrolblauw, terracotta en wijnrood. Combineer deze diepe kleuren met goud en messing voor een beetje glamour. Ook draagt dat bij aan een kitscherige uitstraling. Dat mag best een beetje! Heb je meer lef? Decoreer één wand met een print behangetje en plaats daar een mooie retro kast tegenaan met passende accessoires. Andere mooie aanvullingen op de trend zijn: velvet stoelen, print op print, messing, hout en (afge)ronde vormen.

Urban jungle, bamboe & groen

Tegenwoordig maken we ons steeds drukker om het milieu en dat heeft zo zijn impact op onze manier van leven. Duurzaam- en verantwoordelijkheid zijn de bepalende factoren. We zoeken verbinding met de aarde en willen deel uitmaken van de natuur. Zo is de stijl urban jungle ontstaan. Binnen deze trend is niets te gek, er zijn geen grenzen. Binnen en buiten loopt in elkaar over. Het levendige woonthema creeër je door geleefde producten in huis te halen. Vergeet vooral het groen niet! Groen is namelijk booming business. Vetplanten, cactussen, hangplanten, kleine planten en… nog meer plantjes! Kleedt de ruimte daarnaast aan met doorleefde objecten, zoals industriële verlichting, afvalhout, bamboe, leer, touw en natuurtinten.

Lampentrends 2017

  1. Het peertje mag gezien worden.
    Waar we hem eerder uit het zicht hielden, is dat nu juist populair! Dat zal je vast de laatste tijd gemerkt hebben. De lichtbron wordt op een steeds mooiere manier gepresenteerd in de lamp. Denk aan de eenvoudige pendellamp, de draadlamp of glazen verlichting. Het vormt het middelpunt van de lamp.
  2. Maak een statement met jouw lamp!
    Ben je op zoek naar een sprekende blikvanger in huis? Denk aan een opvallende apenlamp, een kleurrijke of chromen vloerlamp, een vloerlamp van Freelight of een grote eettafellamp. De orgineelste lampen worden aangemoedigd. Welke opvallende lamp is jouw favoriet?
  3. Goud, messing & geelkoper.
    Een enorme hype is er gaande omtrent goud. Waar het de laatste jaren draaide om koper, ligt de focus nu op goud. Het geeft je huis een warme uitstraling en een luxe gevoel. Verf de wanden donker om het messing te accentueren. Een sprankelende toevoeging in huis, nietwaar?

Kortom, er zijn enorm veel verschillende woontrends voor 2017 met elk hun karakters. Van sereniteit tot het boutique hotel en van urban jungle tot aan goud. Voor welke stijl ben jij gevallen? Hoe transformeer jij je interieur in die populaire trend?