Het licht mag weer aan

Tafellamp-landelijk

De donkere en koude dagen; we kunnen er nu helemaal niet meer om heen. De klok is afgelopen weekend één uur teruggegaan. Dat betekent dat de dagen steeds korter en donkerder worden. Daarnaast begint het koude er aan te komen. Tijd om het licht in huis te halen dus! In deze blog geef ik je tips om de sfeer in huis te halen met onder andere schemerlampen. Lees je mee?

Klok een uur terug

Afgelopen weekend ging de klok een uur terug. Je kon dus een uurtje langer slapen of een uurtje langer op een feestje blijven. Voor welke van de twee opties heb jij gekozen? Je hebt vast gemerkt dat het ’s ochtends nu iets eerder licht wordt. Echter wordt het in de avond wel vroeg donker. Rond een uurtje of 17:00 begint het al te schemeren en niet veel later is het donker. Dat is natuurlijk wel even schakelen na deze mooie zomer vol met warme dagen. Tijdens deze donkere en koude dagen is verlichting precies wat je nodig hebt. Dat zijn we natuurlijk nog helemaal niet gewend na deze mooie zomer. Het word dus echt tijd voor goede verlichting in huis. In de donkere tijden is sfeer- en praktisch licht precies wat je nodig hebt!

Sfeervolle verlichting

Basisverlichting is het eerste licht dat je aandoet als je de kamer of keuken in komt. Deze verlichting zorgt voor overzicht en gebruik je puur voor functionaliteit. Met sfeerverlichting haal je de warmte in huis. Sfeervolle verlichting is ook wel indirecte verlichting. Vaak creëert sfeervolle verlichting een knus gevoel. Wat is er nou fijner dan tijdens een koud en regenachtige avond onder een dekentje te zitten met sfeervolle verlichting? Kies bijvoorbeeld voor deze stoere vaaslamp. De voet van Rotan heeft niet alleen een gave vorm, hij is gemaakt van riet. Past perfect binnen een landelijk interieur.

Tevens is Stocka een geschikte kandidaat. Deze toffe lamp creëert een sfeervolle uitstraling in jouw huis. Stocka is er in een vloerlamp en tafellamp. Daarnaast zijn er 2 soorten kleuren kappen, namelijk wit en zwart. Naar welke lamp gaat jouw voorkeur uit? De lampen passen perfect binnen een Scandinavisch design, maar ook binnen een landelijk interieur. Waar geef jij hem een plekje? In de slaapkamer of in de woonkamer?

Een sfeervolle lamp hoeft niet alleen Scandinavisch of landelijk te zijn. Stoere lampen kunnen ook sfeervol zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Fonzo. Als je gebruik maakt van lichtbronnen met een warm witte uitstraling dan kan je ook kiezen voor een stoere lamp als sfeerverlichting. Benieuwd naar meer sfeervolle lampen? Neem dan gauw een kijkje op de site!

Dimbare lampen

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dimbare lampen toe te voegen aan jouw interieur. Op deze manier kan je zelf de lichthoeveelheid bepalen. Wanneer je wilt lezen of werken zorg je ervoor dat de lamp op zijn volle sterkte schijnt. Ga je een avondje bankhangen? Kies dan voor sfeervol licht. Je hoeft de dimmer dus niet helemaal open te draaien. Het is ook belangrijk welke lichtbron je uitkiest. Meer weten over een lichtbron? Lees dan de volgende blog: ‘Welke lampen zijn het zuinigst?’ Benieuwd naar alle lichtbronnen die wij op onze site hebben? Klik dan hier.

Is een lamp niet dimbaar, maar wil je dat wel graag? Kies dan voor een driestanden lichtbron. Op deze manier kan je zonder externe dimmer alsnog de lamp dimmen. Bij een vloerlamp werkt het bijvoorbeeld zo: klik 2 keer op de aan/uit knop en de lichtbron staat op stand 1. Klik vervolgens nog een keer op de aan/uit knop en de lichtbron staat op stand 2. Doe dit nogmaals en je lichtbron staat op stand 3. Op deze manier kan je jouw gewenste kleur bepalen. Kies jij voor een dimbare lamp of voor een lamp met deze gave lichtbron?

Een knus huis

Wil je je voorbereiden op nog meer koude en donkere dagen? Kies dan jouw favoriete lamp uit. Je kan hem zelf zo sfeervol maken als jij wilt. Kies voor een lichtbron die warm licht uitstraalt. Kies voor meerdere schemerlampjes om jouw huis nog knusser te maken. Om het helemaal af te maken kan je ook nog een aantal kaarsen aansteken. Je avond kan dan niet meer stuk! Je woonkamer helemaal winterproof maken? Kies voor een tof vloerkleed. Dit oogt gelijk al warmer aan. Zorg er daarnaast voor dat je wat kussentjes op de bank hebt liggen. Tip: kies een gave mand uit. Bijvoorbeeld van hout of metaal. Leg daar wat warme dekentjes in. Je kan de kleedjes gemakkelijk pakken wanneer je een avondje op de bank gaat hangen. Openhaardje aan en je bent helemaal klaar voor een avondje relaxen.

Waar wacht je nog op? Koop jouw favoriete sfeerlamp. Haal je dekentjes en kaarsen uit de kast. Pak een warme kop chocolademelk of thee, kijk je favoriete serie en geniet van je nieuwe lamp. Voor welke sfeervolle lamp ga jij?