Hoe haal je de warmte in huis?

Warmte-in-huis-halen-verlichting

Natuurlijk is de zomer al officieel begonnen. Toch merken we er nog niet heel veel van. Het is regenachtig en de wind staat scherp. We blijven nog veel binnen en kleden ons warm. Om die warmte door te trekken in je interieur, geef ik je tips. Hoe haal je de warmte in huis? Waar moet je op letten?

Temperatuur?

Bij warmte in je huis denk je waarschijnlijk direct aan de temperatuur. Maar de warmte in huis kan op heel veel manieren worden ingevuld. Denk aan het combineren van kleuren, soorten lampen en de kleur van lichtbronnen.

Geel, goud en karamel

Kleuren geven je huis persoonlijkheid en sfeer. Met kleur kan je een ruimte groter laten lijken of juist kleiner. Bij het kiezen van de ideale kleur is het van belang om rekening te houden met de gewenste sfeer. Als je de warmte in huis wilt halen, ga dan voor warme kleuren. Denk dan aan geel, goud, karamel, hout, rood en bruintinten. Bijvoorbeeld een bruine tafellamp of een rode tafellamp. Je kan met kleur spelen én met materialen. Staal is bijvoorbeeld kil en afstandelijk. Daarvoor in de plaats kan je beter gaan voor warm hout en gebreide stoffen.

Zet je huis in de spotlight

Door middel van verlichting kan je eigenheid geven aan je interieur. Denk bij warmte ook aan verlichting, met lampen kan je namelijk alle kanten op. Speel met materialen als sisal touw, koper of juist een houten tafellamp. Natuurlijk kan je bij deze soort armaturen ook denken aan schemerlampen. Dit zijn lampen met een kap die het licht op een sfeervolle manier verspreiden door de kamer.

Haal de zon in huis

De lichtbron speelt een belangrijke rol in de warmte van je verlichting. Tegenwoordig zijn lichtbronnen verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen (Kelvin). Wil je de kleur warm hebben dan is een lichtbron van 1200 Kelvin vergelijkbaar met kaarslicht. Een lichtbron met 5000 Kelvin komt daarentegen overeen met daglicht, een stuk koeler. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van de lichtbron.

Met deze tips hoef je niet lang op de zomer te wachten. Binnen no-time haal je op deze manieren zelf de zon en warmte in huis. Hoe haal jij de warmte in huis?