Klassiek vs. trendy

Klassiek-goudkleurig-tafellampje

Veel soorten interieurstijlen komen en gaan. Daarentegen raakt de klassieke stijl niet zo snel uit de mode. Het klassieke design komt voort uit de Griekse en Romeinse oudheid. Van oudsher is het klassieke design te omschrijven als een interieur wat luxe uitstraalt en waarin veel antieke voorwerpen te vinden zijn. Kenmerken binnen de klassieke stijl veranderen voortdurend. Dit is onder andere ook te zien aan klassieke verlichting. Benieuwd hoe je klassieke lampen kan combineren? Lees dan gauw de blog!

Ontstaan klassieke stijl

Vanuit vroeger is deze stijl te omschrijven als statig en elegant. Het interieur wordt gekenmerkt door donkere kleuren en houtsoorten, symmetrie, orde, antiek en ornamenten. Het is een stijl die een tikkeltje romantisch is. Bloemenprints, kroonluchters, een grote openhaard, hoogpolig vloerbedekking en ambachtelijke meubels. Dit zijn kenmerken waarbij je gelijk aan een klassiek interieur denkt. Qua verlichting kan je ook denken aan de notarislamp. De notarislamp is terug van weggeweest. Lees het in de volgende blog: “terug van weggeweest: de notarislamp”

Op dit moment wordt de klassieke stijl steeds moderner. Waan je in de volgende gedachten: de sfeer van een luxe hotelkamer, maar dan in je eigen interieur. Je hebt dan precies de juiste stijl voor ogen! De klassieke stijl staat ook bekend om zijn donkere kleuren, zoals donkerrood, dieppaars, donkerblauw, maar ook bruintinten en de kleur zwart komen vaak naar voren.

Daarnaast staan de goud- en messingachtige kleuren centraal binnen klassieke inrichtingen. Verlichting met een goud- en messingachtige kleur heeft gauw een klassieke uitstraling. Benieuwd hoe je klassieke lampen kan combineren in een hippe setting? Scrol dan verder!

Hippe wandlamp Steinhauer

In eerste instantie heeft deze wandlamp een klassieke uitstraling. Dit komt door de vormen en de messingachtige kleur. Het betekent niet dat wanneer de lamp een klassieke uitstraling heeft je hem daadwerkelijk binnen een klassiek interieur moet plaatsen. Heb je een Scandinavisch, industrieel of trendy interieur? Daar past deze wandlamp van Steinhauer ook perfect in. Combineer de wandlamp bijvoorbeeld met industriële items en planten. Laat de goud- en messingachtige kleur terugkomen in andere accessoires. Op deze manier creëer je een geheel. Hoe tof is dit lampje als nachtlamp? Eén ding is zeker: zelfs wanneer het licht uit staat laat deze wandlamp jouw slaapkamer stralen.

Trendy tafellamp Light & Living

Deze toffe tafellamp voelt zich thuis binnen veel interieurstijlen. Door de goudachtige kleur past hij ook perfect binnen een klassiek interieur. Combineer deze tafellamp met verschillende goudkleurige accessoires. Op deze manier geef je nadruk op de lamp. Zet de lamp op een stoere kist en leg er een stapeltje tijdschriften op. Deze hippe tafellamp is niet zomaar een lamp, maar wordt op deze manier ook ingezet als extra accessoire. Waar zou jij hem plaatsen? In een industrieel, modern, Scandinavisch of klassiek interieur?

Overige klassieke lampen

Natuurlijk hebben we nog veel meer klassieke lampen in ons assortiment. Bekijk hier alle klassieke lampen. Veel van deze lampen hebben een messing- of goudachtige kleur. Wanneer je de lampen combineert in een ander design krijgen ze direct een andere uitstraling. Welke klassieke lamp is jouw favoriet? Hieronder een greep uit onze collectie van klassieke lampen.

Klassieke lampen voelen zich thuis binnen iedere interieurstijl. Maak de juiste keuze en benadruk met de lamp en inrichting welke sfeer jouw interieur moet uitstralen. Zoals je kan lezen in de blog hoeft een klassieke lamp niet meteen oubollig te zijn. Ga jij voor een nieuwe vloer-, tafel-, wand- of plafondlamp?