Combineer Feng Shui met verlichting

scandinavische verlichting

Feng Shui betekent wind (feng) en water (shui). Van oudsher was het een filosofie die leert hoe de omgeving je geluk kan beinvloeden. Het draait om de bewustwording van de omgeving bij de mens en deze twee te laten harmoniseren. Kortom, het verwijst naar het doorstromen van energie. Geloof jij in Feng Shui? Hoe haal jij Feng Shui in huis?

Licht in de kamer

Voor de doorstroming van energie in huis heb je licht nodig. Op donkere plekken kan de energie niet doorstromen in huis. Donkere hoeken vervuilen de energie met vermoeidheid. En aangezien we in Nederland niet genoeg natuurlijk licht hebben, maken we gebruik van kunstmatig licht. Denk dan ook eens aan de ingang/entree, zodat alle energie naar binnen wordt uitgenodigd. Dat kan door middel van hanglampen of dimbare (plafond)spots.

Materialen, vormen & kleuren

Door gebruik te maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zorg je voor een niet te ”zware” kamer. Denk aan het plaatsen van de juiste lampen in zachte tinten en afgeronde vormen. Een metalen glasplaatlamp of een hanglamp van metaal past bijvoorbeeld niet in het plaatje van Feng Shui.

Breng evenwicht in huis

Zorg voor een evenwichtige verdeling van de verlichting in huis en zorg dat er geen donkere plekken in huis zijn. Door gebruik te maken van zacht warm licht (warm wit/geel) licht creeer je een omgeving die in balans is. In het leven draait het immers om de juiste balans vinden.

Door Feng Shui in huis te halen breng je elke ruimte in evenwicht. Hoe pas jij Feng Shui toe in huis?

Tip! Lees ook : 5 tips Feng Shui slaapkamer.