Deze lampentrends mag jij niet missen!

deze-lampentrends-mag-jij-niet-missen

Afgelopen 18 maart t/m 23 maart was het moment weer daar; de Light & Building beurs. Een enorme verlichtingsbeurs die we niet onopgemerkt voorbij lieten gaan. Op zondag en maandag brachten wij een bezoekje aan de vele stands. We hebben trends gespot, zagen interessante merken en nieuwe collecties. Benieuwd naar de verlichtingstrends voor 2018-2019? Lees dan snel mee! ►

Minimalistisch & kleine kunstwerkjes

Op de beurs hebben we veel trends gespot die samengevat worden in 4 stromingen. Deze lijnen worden als volgt omschreven: Evoke Emotions, Create History, Revive Homeliness en Image mutation. Elk van deze sferen hebben hun eigen specifieke kenmerken. Evoke Emotions draait vooral om combinaties van dagelijkse souplesse met intelligente materialen. Create History daarentegen valt op door elegante vormen in combinatie met zeldzame items. Oftewel nostalgische ontwerpen in een jasje van de nieuwste ontwikkelingen. De Revive Homeliness sfeer kan je het beste omschrijven als de eenvoud van het ontwerp omarmen. Lichtstemmingen binnen deze lijn zijn warm, uitnodigend, ingetogen en zorgen direct voor sfeer. De laatste sfeer Image Mutation wordt gekenmerkt door artistieke gevoelens die overheersen. Objecten die hieronder vallen zijn allesbehalve gewoon en zien eruit als kleine kunstwerken.

Trend 1: Groovy & kitch

Je moet een beetje durven voor deze trend, want retro lampen zijn hotter dan hot! De laatste tijd zie je steeds meer gezellige retro tinten in verlichting terugkomen, maar dan in een nieuw jasje. Veel van de items worden afgewerkt met gouden accenten. Zo heb je exemplaren met een kitsch gouden randje en een vintage kleurtje. De trend wordt verwerkt in bijvoorbeeld kleine vensterbanklampjes. Durf jij deze trend aan?

Trend 2: Moleculair & geometrie

Een grote hype binnen de verlichting zijn de geometrische vormen. Denk aan draadlampen in allerlei soorten kleuren, maten en vormen. Draadlampen zorgen voor een luchtig effect en passen vrijwel in alle huizen. Als je doorborduurt op het lijnenspel zal jou vast ook niet ontgaan zijn dat er strakke lampen opkomend zijn in de vorm van een molecuul. Deze spannende vorm met vele lichtpunten zorgt voor een eigenzinnige look aan tafel of in de hal. Wat vind jij van molecule lampen?

Trend 3: Tweede natuur

Een blijvende populaire trend die alsmaar groter wordt is het natuurlijke element in verlichting. Je ziet steeds meer materialen naar voren komen, zoals: rotan, linnen en hout. Maar ook vind er een perfecte combo plaats als het om verlichting en planten gaat. Steeds vaker willen we planten integreren met verlichting en geef nou zelf toe, hoe gezellig staat dat?

Trend 4: Glossy & zwart/goud

Aan deze trend kan je bijna niet ontkomen, de bladen staan er vol mee: glazen lampen. Glas verwerkt in verlichting zoals in een hanglamp of een stolplamp. Deze trend gaat ook goed gepaard met een andere trend binnen het interieur: zwarte en gouden tinten. En eerlijk is eerlijk, deze mix aan prachtige kleuren maken het plaatje compleet. Modern wordt verenigd met het Scandinavische minimalisme, waardoor deze combinatie goed staat in vele huishoudens.

Zoals je ziet zijn er veel trends gaande. Voor elke woonwens en stijl is er een passende sfeer. Welke trend zou jij doorvoeren in je interieur? Welke trend past er niet bij jouw woonwensen? Wie weet vind jij binnenkort soortgelijke items in de webshop!