Het geheim van een landelijk interieur

Vloerlamp-landelijk-Edward-groen

Een landelijk design is een stijl welke altijd trendy blijft. Stoere elementen in combinatie met natuurlijke materialen, zo kan je deze stijl omschrijven. Een landelijk interieur is tijdloos, waardoor je niet snel uitgekeken raakt! In onze collectie hebben we veel landelijke lampen met een stoere touch. Scrol gauw naar beneden om erachter te komen wat onze top 5 landelijke lampen is!

Sober, stoer & natuurlijke details

Het landelijke interieur bestaat uit veel hout, sobere kleuren en stoere details. Je hoeft voor deze stijl niet in een oude boerderij of villa te wonen om dit effect te creëren. Je kan de landelijke woonstijl in elk huis toepassen. Zelfs de kleinste vertrekken kunnen omgetoverd worden tot een landelijke paradijs. In ons assortiment hebben we landelijke lampen in overvloed. Deze verlichting voelt zich niet alleen thuis in landelijke huizen, maar doen het ook goed in een Scandinavisch sfeertje. Hieronder laat ik onze top 5 landelijke pareltjes van Directlampen zien. Welke is jouw favoriet?

1. Onmisbaar in elk landelijk interieur

Het kan ook niet anders, dan dat deze eyecatchers thuishoort in de top 5 landelijke lampen. De verweerde bruine kleur maakt dat deze lamp een landelijke uitstraling heeft. Daarnaast heeft hij ook stoere details, zoals de schakelketting en de grove afwerking van de metalen ophanging. Onderaan de kap is een glasplaat bevestigd. Op deze manier geeft de Weimar een sfeervolle lichtspreiding aan je robuuste eettafel. Het zitten aan de tafel wordt op deze manier nóg gezelliger. En, zeg nou zelf: iedereen wil Weimar toch in huis hebben? De Weimar is hier te vinden.

2. Waarom kiezen tussen landelijk en industrieel?

Kan jij niet kiezen tussen industrieel of landelijk? Dan is deze eyecatcher het meest geschikt voor jou! Waar de Weimar bestaat uit een aantal stoere details, spatten de robuuste elementen van de Ebbe af. De Ebbe is geïnspireerd op de ouderwetse scheepslamp, maar dan in een nieuw jasje. Hoe tof is het als je deze scheepslamp ophangt in de living of in de hal?! Je haalt hiermee direct het vintage gevoel in huis. Waar zou jij dit pronkstuk een plekje geven? Is Ebbe jouw favoriet?

3. Net als in een tijdschrift

Je denkt vast ‘alweer een hanglamp’. Ja, dat klopt! Hanglampen zijn onze meest geliefde lampen, dus het is niet heel gek dat in deze top 5 veel hanglampen naar voren komen. De Densi is in meerdere kleuren verkrijgbaar, namelijk in het betongrijs, staal, zwart en wit. De betongrijze kleur komt het meest tot zijn recht in een landelijk huis. De Densi heeft veel weg van de ouderwetse fabriekslamp met een eigenwijze touch. Deze hanglamp voelt zich zowel thuis in een industrieel als een landelijk interieur. Tip: combineer hem met houten items. Plaats 2 van deze lampen boven een steigerhouten tafel. Plaats een mooie glazen vaas in het midden van de tafel met daarin een speels veldboeket. Het kan zo het tijdschrift in! Ben jij ook weg van dit design?

Tip! Lees nu : Maak geen blunders met hanglampen!

4. Een sprookje wordt werkelijkheid

Dit is ook al zo’n pareltje uit onze collectie. De schaarlamp combineert goed met een landelijk, maar ook een Scandinavische woonstijl. Naast de speelse uitstraling is hij ook nog eens praktisch in gebruik! Gewoonweg, omdat je hem zo uitschuift waar nodig. Van minimaal 40 cm tot maximaal 80 cm. Ook een fijn detail; de kap is kantelbaar. Hierdoor kan je het licht zelf laten schitteren waar je wilt. De combinatie van de witte kap, de houten schaar en het zwart/witte strijkijzersnoer zorgen voor een hippe uitstraling. Tip: gebruik hem als nachtlampje. Dat tovert de slaapkamer binnen no-time om tot een sprookje!

5. Kom goed uit de verf

In het landelijke segment bestaat grotendeels uit hout. Laat onze Edward nou net voor een groot deel uit hout bestaan. De grote eyecatcher is één van mijn favoriete lampen en dan vooral in de groene kleur. Hij is daarnaast ook nog beschikbaar in het wit, zilver en roest. Plaats Edward naast een cosy plofbank met daarvoor een houten salontafeltje. Zo komt Edward goed uit de verf! Wil je deze staande lamp graag in huis halen?

Kortom, met de landelijke woonstijl kan je eindeloos blijven combineren. Het fijne aan deze stijl is dat hij tijdloos is. Tip: koop af en toe andere accessoires of meubeltjes (als je het groter wilt aanpakken). Op deze manier raak je nooit uitgekeken op het sfeertje. Welke van de 5 pronkstukken is jouw favoriet? Heb je geen landelijk interieur? Dat maakt niet uit! Bovenstaande lampen komen ook goed tot zijn recht in andere sferen zoals industrieel of juist Scandinavisch. Aan jou de keuze hoe je ze combineert!