Hoe haal je meer sfeer in huis?

Sfeervol-tafellampje

De zomerperiode is bijna aan zijn eind. Van heerlijke zomeravondjes gaan we naar stortbuien en gure avonden. Op dit moment willen we ons huis het liefst omtoveren tot een heerlijk warm nest. Met lichtjes, kaarsen, dekens en kussens creëer je meer warmte in huis. Benieuwd welke lampen zorgen voor een warme sfeer? Lees dan gauw verder!

Creëer sfeer

Verlichting bepaalt grotendeels de sfeer in huis. Lampen kunnen sfeer maken of juist breken. Denk er dus goed over na welke lampen je in bepaalde ruimtes plaatst. Je kunt eindeloos met lampen blijven variëren, waardoor je steeds een nieuw gevoel in huis brengt. Nu de donkere dagen eraan komen gaan de lampen ’s avonds weer vaker aan. Bruin is een kleur van hout en warmte. Vaak heeft deze kleur van zichzelf al een warme uitstraling. Wanneer je voor een bruinkleurige lamp kiest weet je zeker dat je de warmte in huis haalt. Tip: maak gebruik van dimmers. Zo kun je jouw eigen gewenste sfeer bepalen.

Sfeervolle lampen

Meer sfeer in huis? Zorg dan dat je rode, oranje, gele en bruine accenten toe gaat voegen aan jouw interieur. Daarnaast zorgt de uitstraling van hout ook voor warmte. Wij hebben veel lampen in onze collectie die deels uit hout bestaan. De hanglampen in deze blog hebben beiden een hout opzetstuk. Plaats deze lampen boven een stoere houtachtige tafel. Dit creëert automatisch warmte. De tafellamp die op de afbeelding te zien is heeft een bruinachtige kleur. De tafellamp is op deze afbeelding gecombineerd met okergele en oranje kleuren. Knus en hip tegelijk. Voor welke lamp zou jij kiezen?

Knusse avonden

De komende maanden zijn we weer vaker binnen te vinden, omdat de kou eraan komt. Op deze momenten heb je meer warmte nodig binnen je interieur. Naast dat lampen warmte creëren is het ook belangrijk om zachte materialen toe te voegen. Gooi bijvoorbeeld je bank vol met kussens en kruip lekker weg onder een zachte plaid. Kies ervoor om een vloerlamp naast de bank te plaatsen, zodat je voldoende licht hebt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebreide poefen toe te voegen. Natuurlijke materialen hebben daarnaast ook een grote invloed op de warmte die je interieur uitstraalt. Je kunt hierbij vooral aan het materiaalsoort hout denken. Wij hebben zelf ook veel houten lampen in de collectie die je toe kunt voegen binnen jouw interieur! Lees meer over hout in je woning of de landelijke stijl.

 

Zeg nou zelf: er is toch niets fijner dan thuiskomen in een heerlijk warm huis? Doordat de avonden vroeg beginnen is het belangrijk om fijne verlichting in je huis te hebben. Verlichting heeft een belangrijke invloed op de sfeer. Welke lamp zou jij in huis halen om meer sfeer te creëren?