A touch of gold

Hanglamp-goud-en-zwart

Waar de koperkleur een aantal jaar geleden in was, is dat nu de goudkleur. Sinds 2017 zijn de messing en goudachtige kleur steeds meer naar voren gekomen. 2018 staat in het teken van de gouden kleur. Kleine goudkleurige details toepassen is helemaal hip! Deze toffe kleur is ook prachtig bij verlichting. Lees gauw verder om te zien welke goudkleurige lampen wij in onze collectie hebben!

Goud in 2018: niet kitsch, maar stijlvol

In de jaren ’60 en ’70 was een retro interieur helemaal in. Deze stijl is nooit helemaal weggeweest. Op dit moment wordt een retro interieur vaak in een ander jasje gestoken. Wat zijn kenmerken van een retro woonstijl? Je kan denken aan meubilair met ronden hoeken, Perzische tapijten, veel planten, ronde tafels, industriële lampen en een eikhouten vloer in visgraad motief. Je ziet deze aspecten nu steeds vaker terugkomen binnen interieurs. Goud was een kleur die vaak werd toegepast binnen een retro design. Een retro design met goudachtige details is weer helemaal terug van weggeweest. Lees voor meer informatie de blog: deze lampentrends mag jij niet missen!

Goud is een warme kleur en zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Deze kleur hoeft niet alleen toegevoegd te worden binnen het interieur tijdens donkere dagen. In de lente en zomer zorgt de goudachtige kleur ook voor een speciale touch binnen jouw huis. De gouden kleur is goed te combineren met de volgende kleuren: grijs, wit, zwart, oker geel, rood, poeder roze, mint, blauw en donker groen. Met welke kleur zou jij de goudachtige kleur combineren? Meer lezen over de gouden kleur? Lees dan de blog: hoe haal je de warmte in huis?

Gouden lampen

Binnen ons assortiment hebben we diverse gouden lampen. Deze meesten goudkleurige lampen zijn gecombineerd met een zwarte kleur. Nieuwsgierig? Hieronder zet ik een aantal gouden lampen in de spotlight. De rest van de lampen kan je hier vinden.

Sfeervolle tafellamp Nové

Laten we beginnen bij dit toffe tafellampje. Deze lamp heeft de naam Nové meegekregen. Het grootste gedeelte van de lamp is zwart. De gave details van de lamp zijn goudkleurig. Dat maakt deze sfeervolle tafellamp uniek. Nové is perfect voor op het bureau of dressoir. Werken of lezen wordt op deze manier nog leuker met deze blikvanger bij jouw op het bureau. Zoals je op de foto ziet kan je deze tafellamp ook inzetten als nachtkastlampje. Niet op zoek naar een tafellamp? Wees niet getreurd! Nové is er ook in een vloerlamp, wandlamp, hanglampen en een drielichts hanglamp. Waar gaat jouw keuze naar uit?

Hippe wandlamp Medan

Deze lamp bestaat net zoals Nové voor een groot deel uit een zwarte kleur. De binnenzijde van de kap heeft een goudachtige kleur. Medan is zelfs een eyecatcher als het licht uitstaat. Wanneer je Medan in huis haalt weet je zeker dat je helemaal bij de tijd bent. Deze hippe wandlamp is zowel geschikt voor in de hal als boven het dressoir of bureau. Heb je geen plek meer op je bureau of dressoir dan is het een ideale oplossing om Medan daarboven te plaatsen. Wist je dat van Medan ook een hanglamp bestaat?

Toffe goudkleurige draadlampjes

Twee trends in één: goud en draadlampen. Deze draadlampjes komen van het merk Light&Living. Ze heten: Babette, Birke en Bindi. Het gave aan deze draadlampen is dat ze helemaal uit de gouden kleur bestaan. Deze draadlampen passen perfect binnen diverse huizen. Je kan natuurlijk ook denken aan een hip koffiebarretje. Combineer deze hanglampen met een aantal andere gouden accessoires in het interieur. Door bescheiden te zijn in kleurgebruik krijgen deze hanglampen de welverdiende aandacht. Je kan er voor kiezen om één van de drie hanglampen toe te voegen in huis, maar je kan ze natuurlijk ook alle 3 toevoegen. Hoe gaaf is het als je deze hanglampen naast elkaar op een speelse hoogte ophangt. Haal ze in huis en je weet zeker dat je bij de tijd bent. Ga jij voor één hanglamp of neem je ze allemaal?

Ik ben helemaal weg van een retro interieur. De aspecten die binnen een retro design naar voren komen vind ik stuk voor stuk gaaf. Durf de goudachtige kleur toe te voegen binnen jouw interieur. Goud is op dit moment alles behalve kitsch. Voor welke goudkleurige lamp uit assortiment ga jij?